Actualitate

Alertă alimentară! File de somon afumat contaminat cu Listeria, găsit la două firme

Inspectorii sanitari veterinari au decis suspendarea liniei de producţie file de somon afumat în cazul a două unităţi de procesare a peştelui unde a fost depistată prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes.

Până în prezent au fost distruse 99,77 kilograme de produse din loturile unde a fost descoperită bacteria. A fost dispusă reținerea oficială a unei cantități de 134 de kilograme de produse. De asemenea, au fost aplicate sancționi contravenționale de 42.000 de lei.

„De la începutul acestei săptămâni, când a fost declanşată acţiunea de control, şi până la această dată, au fost retrase de la comercializare 96,77 de kg de produse din loturile unde a fost depistată prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes, produse care au fost distruse. Acţiunile de retragere şi de rechemare ale produsului ‘file somon afumat’, provenit de la cele două unităţi de prelucrare a peştelui, sunt în derulare şi se desfăşoară sub supravegherea inspectorilor ANSVSA. Controalele ANSVSA cu această tematică, continuă”, precizează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) într-un comunicat. ADVERTISING „S-a acţionat şi pentru retragere de pe piaţă a loturilor de produse neconforme, pe baza listelor de distribuţie puse la dispoziţie de către reprezentanţii unităţilor respective”, se mai precizează în comunicat.

Retailerii Auchan şi Carrefour au retras de la comercializare, în ultimele trei luni, file de somon afumat anunţând că produsul ar putea fi contaminat cu Listeria monocitogenes. În cazul Auchan este vorba despre produsul file de somon afumat, marcă proprie, „Pouce File de somon afumat 100 g”, retras de la comercializare la începutul lunii februarie, şi „Auchan File de Somon de Alaska afumat 60 g”, retras de pe piaţă în decembrie 2018.

Carrefour a anunţat, în data de 23 ianuarie, că societatea NEGRO 2000 SRL retrage de la comercializare produsul „File de somon afumat 140 g”, ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *