Politica

ALEGERI – TURUL II – Vezi reactiile din Miresu Mare dupa aflarea rezultatelor oficiale ale alegerilor de duminica (VIDEO)

Vezi VIDEO
Turul doi al alegerilor locale, derulat ieri, 24 iunie, le-a ridicat tensiunea candidatilor ramasi in cursa pentru Primaria Miresu Mare. Uselistul Virgil Pruna si democrat-liberalul Ioan Maties, aflati la balotaj dupa scrutinul de acum doua saptamani, au incheiat noua confruntare politica la o diferenta de 104 voturi.

Rezultatul oficial a fost anuntat la ora 3.00, in aceasta dimineata, iar, dupa doua luni de campanie si razboi politic, atat castigatorul, cat si perdantul competitiei electorale s-au declarat impacati. Primele ganduri ale primarului reales, Virgil Pruna, s-au indreptat  catre proiectele de infrastructura pe care trebuie sa le finalizeze.

„Sunt bucuros ca am castigat aceasta partida, daca pot sa spun asa. Doresc sa multumesc electoratului care m-a votat, dar si celor care nu m-au votat. Ceea ce am realizat, eu spun ca in mandatul de patru ani, sa aduci fonduri europene de 3,5 milioane de euro pentru diferite utilitati este un lucru bun, iar in continuare doresc sa atragem noi fonduri europene si fonduri guvernamentale”, a aratat primarul reales.

Perdant la aceste alegeri locale, Ioan Maties a aratat ca se va dedica afacerilor. El i-a urat mult succes celui cu care s-a luptat in campania electorala, dar nu a ratat ocazia de a lansa mici „intepaturi” la adresa adversarului sau.

„Eu sunt om de afaceri, o sa imi continui afacerile. Dumnezeu sa ii ajute celui care a fost ales, domnului Virgil Pruna, ca sa continue sa faca ceva pentru comuna Miresu Mare. Insa un lucru este foarte clar: o sa fim mult mai atenti pe ceea ce facem, avand in vedere faptul ca eu de aceea am participat la alegeri ca sa putem face niste proiecte serioase pentru comuna Miresu Mare, sa nu ramana cum este acum, una dintre cele mai slabe comune din judetul Maramures”, a declarat Maties.

Potrivit raportarilor facute la Biroul Electoral Judetean, 2.605 de alegatori din comuna Miresu Mare au participat la vot. Dintre acestia, 1.239 si-au exprimat votul in favoarea lui Ioan Maties, in timp ce Virgil Pruna a obtinut 1343 de sufragii.
Sursa: Gabriela Kuhajda