Politica

ALEGERI – Senatorul Titus Liviu Pasca, grabit sa prinda sesiunea extraordinara a Parlamentului

Foto Liviu Titus Pasca (c) eMM.roO sesiune extraordinara a Parlamentului ar putea fi convocata luni, 2 iulie, lucru pe care l-a anuntat deja liderul liberal Crin Antonescu, copresedinte al USL, si pe care l-a confirmat si senatorul PNL de Maramures, Titus Liviu Pasca. Parlamentarul a declarat ca exista aceasta intentie, pe ordinea de zi urmand sa figureze proiecte legislative restante, inclusiv cel referitor la organizarea alegerilor. Curtea Constitutionala urmeaza sa se pronunte miercuri, 27 iunie, in legatura cu legea electorala, iar potrivit unor surse se vor ridica mai multe obiectii, iar actuala putere doreste sa faca rectificarile cerute chiar in prima zi a saptamanii.

De altfel, presedintele PSD, Victor Ponta a precizat ca este obligatia Guvernului si a Parlamentului sa indrepte existenta vreunui element de neconstitutionalitate, adaugand ca “nu este de preferat” sa se faca in toamna ultimele modificari la lege, fiind prea aproape de perioada scrutinului parlamentar.

In conditiile date, senatorul Titus Liviu Pasca va fi pe fuga la acest sfarsit de saptamana, pentru ca trebuie sa faca o deplasare pana la Lisabona, unde participa la o conferinta nationala, sa isi gaseasca timp sa vina si pana in Baia Mare, pentru ca luni sa se prezinte in Parlament.

”In ultima perioada am facut un tur de forta, pentru ca in weekendul trecut am fost in Germania, unde am facut parte dintr-o delegatie oficiala, am revenit la Bucuresti si nici macar nu am mai avut timp sa trec pe acasa. Acum trebuie sa merg la Lisabona, iar la inceputul saptamanii sa fiu prezent in plen daca se va convoca sesiunea extraordinara”, a declarat parlamentarul liberal pentru eMaramures.
Sursa: M.M.