Comunitate

ALEGERI PROBLEME – Voturi numarate la lumina lanternelor in mai multe sectii de votare din judet

In intuneric au ramas duminica noaptea, 10 iunie, mai multe sectii de votare din Maramuresul Istoric, dar si din Baia Mare. Aproximativ o ora, numerosi alegatori au fost nevoiti sa aplice stampila pe buletinele de vot la lumina lanternelor, astfel incat procesul electoral sa nu fie intrerupt.

“A fost vorba despre furtuna care s-a abatut asupra judetului Maramures. Mai multi copaci s-au prabusit sub rafalele puternice de vant. Cele mai afectate localitati au fost Sapanta si Remeti, unde un brad a cazut pe liniile de inalta tensiune si le-au rupt ambele tronsoane. Cele doua localitati au ramas fara energie electrica. Alti copaci au cazut atat pe DN 19, la Huta Certeze, cat si pe DN 18 la Borsa”, a declarat pentru eMaramures purtatorul de cuvant CJSU, Dan Buca.

Probleme similare au fost inregistrate si in Baia Mare, unde, in jurul orei 20.00, alegatorii din Lunci au primit in afara de stampila de vot si cate o lanterna tot din cauza defectiunilor intervenite pe reteaua de energie electrica. Avarii s-au semnalat si la Vima Mica, Budesti sau Sighetu Marmatiei. Ramasi in bezna in intervalul 20.40-21.00, reprezentanti sectiilor de votare au fost nevoiti sa ia o pauza. “Timp de 20 de minute s-a votat la lumina artificiala, lanterne sau alte surse de iluminat”, a precizat Dan Buca, precizand ca dupa remedierea avariilor situatia a reintrat in normal.

Problemele cauzate de conditiile meteo nefavorabile au dat peste cap programul reprezentantilor sectiilor de votare, care abia in zorii zilei au finalizat numaratoarea voturilor.
Sursa: Anca Popescu