Comunitate

ALEGERI MIRESU MARE – Virgil Pruna a recastigat Primaria Miresu Mare, la o diferenta de 104 voturi (VIDEO)

Vezi VIDEO
Reprezentantii Biroului Electoral Judetean (BEJ) au centralizat, in aceasta noapte, rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor din comuna maramureseana Miresu Mare. Potrivit judecatorului Virginia Pop, presedinte al structurii, diferenta de voturi intre cei doi candidati la functia de primar – Virgil Pruna si Ioan Maties a fost de doar 104 voturi. Asta dupa ce in 10 iunie, policienii au inregistrat 968 de voturi fiecare si s-a declarat balotaj.

Pentru scrutinul de ieri, 24 iunie, au fost inscrisi pe listele electorale 3.893 de alegatori. Numarul celor prezenti la urne a fost ridicat – 2.605 persoane fiind bifate in sectiile de votare, ceea ce reprezinta peste 68% dintre votanti.

“Numarul total al voturilor valabil exprimate a fost de 2.582. Numarul total al voturilor nule a fost de 23. Urna speciala a fost utilizata pentru a oferi posbilitatea a 69 de alegatori cu drept de vot sa isi exprime optiunile electorale. Cei doi candidati la functia de primar au obtinut urmatoarele voturi valabil exprimate: Ioan Maties – 1239 voturi si Virgil Pruna – 1343 voturi”, a precizat purtatorul de cuvant al BEJ, Dan Buca.

Ca urmare, atribuirea mandatului de primar va fi facuta catre Virgil Pruna, reprezentantul PNL (USL) care si pana acum a administrat localitatea. Pentru validarea alegerilor din Miresu Mare, reprezentantii BEJ vor trebui sa faca o deplasare la Bucuresti in zilele urmatoare.

CITESTE SI:
ACTUALIZARE 5 – ALEGERI – TURUL 2 – Virgil Pruna a castigat un nou mandat de primar in Miresu Mare (GALERIE VIDEO si FOTO)
Sursa: L.C.