Comunitate

ALEGERI MARAMURES – REZULTATE FINALE – USL a luat caimacul si in Maramures dupa scrutinul din 10 iunie (VIDEO)

Foto: alegeri locale 2012 - numarare buletine de vot (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ) Maramures, Virginia Pop, a predat astazi, 13 iunie, la Bucuresti, procesul-verbal cu rezultatele alegerilor locale organizate la sfarsitul saptamanii trecute. Ca si in majoritatea judetelor tarii, acesta confirma victoria categorica a USL, dar si a PNL, PC si PSD, acolo unde partidele au avut candidati proprii, tinand cont ca, per total, au adunat 48 de mandate de primari din totalul de 76, respectiv 20 de mandate de consilieri judeteni si cateva zeci in consiliile locale. O pierdere a inregistrat USL doar la Consiliul Judetean Maramures, unde s-a pierdut doua posturi, tinand cont de structura administrativa actuala, in care liberalii si social-democratii au 22 de mandate.

Noutatea in Consiliul Judetean Maramures, care urmeaza sa fie validat pana la sfarsitul lunii iunie, este intrarea in for a doua noi formatiuni politice: PC, prin alipirea de USL, si Partidul Poporului Dan Diaconescu, care va avea trei consilieri.

“La nivelul Consiliului Judetean Maramures, mandatele de consilier judeteni s-au atribuit in felul urmator: 20 de mandate are USL, 9 mandate Uniunea Nationala PDL +UNPR, 3 mandate, PPDD si doua mandate UDMR”, a declarat purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean (BEJ) Maramures, Dan Buca.

Dupa alegerile locale din 10 iunie, PDL, dar si Uniunea pentru Maramures PDL+UNPR a avut pierderi insemnate, pentru ca din 21 de primarii, cate a avut la alegerile precedente, a ramas doar cu 17. In schimb, PPDD, UNPR, dar si sapte candidati independenti au obtinut mandate.

“La Consiliile Locale sunt mandate atribuite : USL – 238, PDL – 203, PNL – 107, PSD – 105, PPDD- 72 mandate”, a mai aratat Dan Buca.

BEJ Maramures a comunicat ca la alegerile din 10 iunie, prezenta la urne in sectiile de votare maramuresene a fost de 52,59%. Inedit este ca, peste doua saptamani, in comuna maramureseana Miresu Mare urmeaza sa aiba loc turul doi de scrutin dupa ce candidatii PDL si PNL au obtinut un numar egal de voturi.

CITESTE SI:
REZULTATE FINALE ALEGERI – Scoruri oficiale – presedinte si consilieri in Consiliul Judetean, primari si consilieri locali din Maramures
Sursa: Camelia Tocaci