Comunitate

ALEGERI LOCALE – BALOTAJ – Turul doi la Miresu Mare dupa ce candidatii USL si PDL au avut egalitate de voturi

In Miresu Mare se va organiza turul doi de scrutin pentru functia de primar. Alegerile se vor relua in 24 iunie pentru ca primii doi candidati – Ioan Maties, de la PDL, si Virgil Pruna, candidat din partea USL si primar in functie – au obtinut un numar egal de voturi, respectiv 968. Biroul Electoral Judetean Maramures nu a facut nicio precizare in legatura cu aceasta situatie, in schimb anuntul a venit dinspre Bucuresti, dupa ce purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a sustinut o conferinta de presa.

Turul de doi de scrutin va avea loc peste doua saptamani. Ca noutate, la acest scrutin alegerea primarilor s-a facut din primul tur, fiind declarat ales candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate, cu exceptia situatiilor de balotaj. In acest caz, legiuitorii au aratat ca se organizeaza un nou tur de scrutin, la care participa doar candidatii aflati in aceasta situatie.

Purtatorul de cuvant al BEC a mentionat ca desfasurarea unui al doilea tur de scrutin va avea loc sub conditia mentinerii rezultatului votului, daca nu va fi admisa nicio contestatie privind acest rezultat.
Sursa: Ioana Osan