Comunitate

ALEGERI CU BIS – Buletinele de vot pentru turul II al alegerilor din Miresu Mare au fost date la tipar (VIDEO)

Foto: alegeri - stampila vot - Maramures (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Autoritatile maramuresene au dat comanda pentru tiparirea a 4.300 de buletine de vot care urmeaza sa fie folosite in turul doi de scrutin pentru alegerea primarului din Miresu Mare. Buletinele vor fi transportate sub paza militarizata si predate, pe baza de proces-verbal, presedintelui biroului de circumscriptie electorala comunala.

Presedintele Biroului Electoral Judetean Maramures, judecator Virginia Pop, a precizat ca alegatorii cu drept de vot isi vor exprima optiunile electorale in sase sectii de votare constituite pe raza circumscriptiei electorale comunale. In listele electorale permanente de la Miresu Mare sunt inscrisi 3.886 de alegatori cu drept de vot. Copiile listelor electorale permanente includ 3.791 de alegatori cu drept de vot.

La alegerile din 10 iunie s-au prezentat la urne pentru a-si exprima optiunile electorale 2.339 de alegatori. In urma votului, au fost atribuite cele 15 mandate de consilieri locali (sase castigate de USL, sase de catre PDL, doua au revenit PER si unul la PP-DD), dar s-a inregistrat egalitate intre primii doi candidati – primarul in functie Virgil Pruna, de la PNL, si contracandidatul sau Ioan Maties, reprezentant al PDL.

Turul II de scrutin va avea loc duminica, 24 iunie, chiar de Sanziene, si este precedat de cinci zile de campanie electorala.
Sursa: Camelia Tocaci