Comunitate

ALEGERI CONTESTATE – Mai multi candidati din Maramures cer renumararea voturilor nule pentru Consiliul Judetean

Alegeri in Maramures (c) eMM.roNumarul foarte mare de buletine de vot declarate nule a incins spiritele candidatilor si partidelor perdante din Maramures. Reprezentantii Biroului Electoral Judetean (BEJ) au raportat ca 47.537 de voturi exprimate in judet nu sunt valabile, ceea ce i-a determinat pe politicieni sa reactioneze. Astazi, 13 iunie, liderii Partidului Verde, dar si independentul Gheorghe Zoicas au inaintat sesizari atat local, cat si la centru cerand renumararea acestor voturi nule. Conducerea organizatiei judetene a PP-DD s-a aratat si ea nemultumita de situatia creata.

“Nu este normal ceea ce se intampla. In cazul alegerilor pentru membrii Consiliului Judetean sunt peste 16.000 de voturi nule (n.n. 16.350). Am inaintat plangeri la BEJ si la Biroul Electoral Central pentru renumarare. Vrem sa stim cate buletine de vot pe care e aplicata stamila pe Partidul Verde au fost anulate”, a declarat, pentru eMaramures, presedintele verzilor maramureseni, Vasile Tivadar.

Deputatul Gheorghe Zoicas a mentionat, la randul sau, ca a facut demersuri pentru a vedea ce s-a intamplat. „E un numar extrem de mare de buletine anulate. Vreau sa vad exact situatia pentru ca sunt voturi acordate de maramureseni si pierdute. Am cerut, astazi, BEJ renumararea voturilor nule. In cazul alegerilor pentru presedinte au fost peste 12.000 (n.n. 12.353)”, a comentat candidatul independent la presedintia Consiliului Judetean.

La PP-DD Maramures exista de asemenea o nemultumire legata de voturile nule. „Asteptam sa se renumere pentru a vedea exact ce s-a intamplat. Eu cred ca multe din voturile care trebuiau sa fie ale noastre, ale PP-DD au fost anulate”, a aratat presedintele organizatiei judetene a acestei formatiuni, Pamfil Cristea.

Stire in actualizare.

FOTO: Alegeri in Maramures (c) eMM.ro
Sursa: Larisa Cordea