Comunitate

ALEGERI BAIA SPRIE – O batrana moarta de 20 de ani este asteptata la urne, in Baia Sprie (VIDEO)

Vezi VIDEO
Un caz cel putin bizar a fost scos la iveala de o alegatoare din Baia Sprie. Aceasta a declarat, sub protectia anonimatului, ca o batrana decedata in urma cu aproximativ 20 de ani apare pe listele electorale de la sectia de votare nr. 1 din Baia Sprie. Pusi in fata acestei informatii, presedintele si membrii sectiei de votare au declarat ca nu stiu despre ce este vorba, iar listele electorale sunt preluate de la serviciile de evidenta a populatiei.

Femeia care a reclamat situatia s-a prezentat, impreuna cu sotul ei, la sectia de votare unde este arondata si cand a semnat pe listele electorale a vazut numele decedatei.

“Pe lista am vazut-o trecuta, eu cu ochii mei. Am vrut sa semnez, si atunci am vazut numele si strada, iar acolo e o batrana moarta de 20 de ani. Va spun eu, ca stiu. Nu vreau sa apar la televizor, dar va spun, ca stiu”, a povestit femeia, sub protectia anonimatului.

Presedintele sectiei de votare a fost uimit sa afle situatia si nu a putut explica de ce numele batranei figureaza pe listele electorale. ”O sa verificam pe liste, si daca este decedata nu va vota. Nu stiu de ce este trecuta pe liste, pentru ca nu am facut noi listele electorale”, a precizat presedintele sectiei de votare nr. 1 din Baia Sprie, Gheorghe Petrus.

La insistentele reporterului eMaramures, presedintele sectiei de votare a verificat listele, insa nu a putut sa explice de ce batrana este trecuta pe acestea. In final, membrii comisiei de votare au spus ca e posibil ca listele sa fi fost facute cu ani in urma, iar de atunci sa nu fi fost actualizate. Acestia au dat asigurari ca, daca femeia este intr-adevar moarta, nimeni nu va vota in locul ei.

Sursa: Gabriela Kuhajda