Comunitate

ALEGERI – Afise electorale in imediata apropiere a unei sectii de votare din Tautii Magheraus

Prezenta la vot in localitatea Tautii Magheraus a fost una destul de buna pana la orele dupa-amiezii. La 14.00, procentul de participare la vot a fost de 33,5% la sectia de votare numarul 2 din incinta Liceului Traian Vuia. Potrivit presedintelui Carmela David se prezentasera la urne 270 de persoane, din totalul celor 903 votanti arondati.

In aceeasi sectie de votare, a fost inregistrat si un caz special, cand doua persoane au intrat impreuna in aceeasi cabina de vot. A fost insa vorba despre o alegatoare cu handicap, care a necesitat de prezenta sotului in cabina de vot pentru a-si exprima optiunea electorala.

Tot in Tautii Magheraus, la sectia 2, legea electorala, potrivit careia se interzice afisajul electoral la o distanta mai mica de 500 de metri de orice sectie de votare, a fost incalcata. La nici 150 de metri de intrare, pe cladirea unei firme private si pe un stalp, erau lipite materiale publicitare.

Responsabilitatea presedintelui sectiei de votare este aceea de a inlatura afisajul electoral din interiorul si de pe peretii sectiei de votare, autoritatile locale avand sarcina de a inlatura celelalte afise de pe raza localitatii.

In total, in Tautii Magheraus functioneaza 12 sectii de votare, trei dintre acestea aflandu-se in zona centrala iar restul in satele din jur.

CITESTE SI:
LIVE TEXT – ALEGERI – IUNIE 2012 – Maramuresenii, chemati astazi la urne (GALERIE FOTO SI VIDEO)
Sursa: Anca Popescu