Comunitate

ALEGERI 2012 – PPDD, partidul “surpriza” al alegerilor locale din Maramures (VIDEO)

Vezi VIDEO
Alegerile locale de anul acesta au adus modificari pe scena politica din Maramures. UDMR, formatiunea care juca un rol important in administratia din Baia Mare si din judet, a obtinut mai putine mandate de consilier dupa intrarea in cursa electorala a candidatilor Partidului Civic Maghiar. Concurenta pe voturile maghiarimii a divizat practic electoratul acestei etnii si a atras sute voturi de partea partidului nou-infiintat. O surpriza a reprezentat-o insa Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PPDD), care a obtinut mandate in Consiliul Judetean, precum si in forurile administrative din Baia Mare, Sighetu Marmatiei si alte cateva localitati maramuresene.

Doua mandate la Consiliul Local Baia Mare, alte doua in Consiliul Judetean, un loc in structura decizionala din Sighetu Marmatiei, precum si Primaria Baita de sub Codru. Acestea sunt cele mai importante rezultate obtinute in Maramures de PP-DD la alegerile locale de ieri. Scorul nu i-a surprins pe liderii din judet, care s-au bazat pe faptul ca oamenii propusi pentru functii nu au mai facut politica si pe nemultumirea generala a electoratului.

„Partidul Poporului-Dan Diaconescu a demonstrat prin onestitate, prin cinste, prin implicare ca doreste sa faca o schimbare in judetul Maramures. Rezultatele obtinute sunt, totusi, sub nivelul asteptarilor noastre. Asteptam rezultate finale”, a spus presedintele PPDD Maramures, Pamfil Cristea.

Pe de alta parte, reprezentantii UDMR au avut de pierdut, la aceste alegeri, ca urmare a concurentei facute de catre formatiunea condusa de Laszlo Tokes. Chiar Partidul Civic Maghiar (PCM) nu a reusit sa obtina in Baia Mare un mandat de consilier, a incurcat planurile udemeristilor. Ascensiunea PP-DD in forul administrativ baimarean si in cel judetean a dezavantajat de asemenea UDMR.

„Cei de la PCM au avut o lista de candidati la Consiliul Local Baia Mare, nu au obtinut niciun mandat dar a fost suficient ca alegatorii maghiari care au votat acest partid sa aiba voturile pierdute practic, iar aceste voturi ne-au afectat obtinerea celui de al treilea mandat”, a declarat presedintele organizatiei UDMR din zona Baia Mare, Istvan Ludescher.

Conform rezultatelor partiale facute publice de catre reprezentantii Biroului Electoral Judetean, PP-DD a reusit sa stranga peste 7% din voturi pentru Consiliul Judetean, in timp ce UDMR a ramas sub pragul de 5 procente, mizand pe obtinerea unui singur mandat in administratia maramureseana.
Sursa: Andrei Gherghel