Comunitate

ALEGERI 2012 – Fachirul Ianis din Cavnic a dat declaratii in fata politistilor dupa ce a votat

Un incident mai aparte s-a inregistrat cu circa o ora inainte de inchiderea sectiei de votare numarul 1 din Cavnic, iar protagonist a fost fachirul Ianis, pe numele adevarat Ioan Mottl. Acesta a fost reclamat politistilor de catre presedintele sectiei dupa ce din cabina de vot in care a intrat s-a auzit un clic. Membrii sectiei de votare au presupus ca fachirul Ianis si-a fotografiat buletinul de vot si au cerut interventia oamenilor legii.

Veniti la fata locului, politistii i-au verificat cavnicarului telefonul mobil, dar nu au gasit in aparat vreo poza care sa il incrimineze. Ulterior, oamenii legii l-au invitat pe fachir la o scurta discutie pentru lamuriri, insa acestia nu au avut nici pentru ce sa il sanctioneze, nici cum. Chiar daca s-a dat o dispozitie din partea Biroului Electoral Central, potrivit careia s-a interzis accesul in cabinele de vot cu telefoane si aparate de fotografiat, nu s-a impus nicio sanctiune.

Fachirul Ianis a declarat ca reclamatia s-a dovedit neintemeiata, iar membrilor sectiei de votare doar li s-a parut ca face poze. El nu a dorit sa faca prea multe comentarii pe marginea incidentului.

CITESTE SI:
LIVE TEXT – ALEGERI – IUNIE 2012 – Maramuresenii, chemati astazi la urne (GALERIE FOTO SI VIDEO)
Sursa: Andrei Gherghel