Comunitate

ALEGERI 2012 – Baimarenii prezenti la urnele de vot la primele ore ale diminetii au putut fi numarati pe degete (GALERIE VIDEO)

Vezi VIDEO – inainte de vot
Vezi
VIDEO – primii alegatori
Putini baimareni au ales sa mearga la vot la primele ore ale diminetii. Printre cei grabiti s-au numarat in special pensionarii si oamenii care au mers la munca. Simtul civic l-a determinat pe un baimarean sa se prezinte la urne la ora 6:45, pentru a fi sigur ca reuseste sa isi exercite dreptul la vot. Membrii comisiilor de votare si presedintii acestora au intrat in sectiile de votare la ora 6 dimineata, pentru a pregati toate materialele necesare desfasurarii procesului electoral.

“Pregatirea a decurs in conditii foarte bune, ne-am facut activitatea care e prevazuta de lege intre ora 6 si 7, am verificat daca exista toate materialele necesare desfasurarii procesului de votare, am pregatit buletinele de vot in sensul ca am aplicat stampila de control a sectiei de votare, oamenii au venit la timp, deci suntem pregatiti sa incepem votarea”, a declarat presedintele sectiei de votare 77 de la fabrica Confstill, Gheorghe Fotonea.

Unii dintre baimareni s-au grabit sa sjunga la urne dimineata devreme, pentru a putea merge apoi la munca. “Am venit la vot mai devreme pentru ca trebuia sa merg la serviciu. Trebuie, trebuie sa votam”, a spus un alegator care s-a prezentat la urne inainte de ora 7, Ioan Sancean.

Printre cei care au votat imediat dupa deschiderea urnelor s-au numarat si membrii comisiilor, acestia spunand ca se asteapta ca mai tarziu sa fie imbulzeala. “Tot trebuia sa votam, asa ca dintr-un simt civic am facut-o la prima ora, pentru ca probabil ca mai tarziu se aglomereaza. Sa speram ca va fi aglomeratie”, a glumit unul dintre membrii comisiei care a votat imediat dupa deschiderea urnelor, Dumitru Munteanu.

Un caz mai deosebit a fost intalnit la sectia de votare nr. 14, de la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu”, unde un pensionar cu probleme grave de vedere a fost ajutat sa voteze de catre sotia sa. “Noi ne trezim dimineata devreme, pentru ca suntem obisnuiti de cand mergeam la munca, si am zis ca venim acuma, pentru ca nu e atata lume. Sotul meu nu vede bine, de aceea am intrat si eu in cabina cu el“, a marturisit o pensionara, Olga Pop.

CITESTE SI:
LIVE TEXT – ALEGERI – IUNIE 2012 – Maramuresenii, chemati astazi la urne (GALERIE FOTO SI VIDEO)
Sursa: Gabriela Kuhajda