Comunitate

Ajutoarele pentru încălzire vor putea fi solicitate şi în acest an ! Vezi cine poate beneficia de ele

Persoanele singure şi familiile care nu-şi permit să plătească în întregime cheltuielile cu încălzirea în sezonul rece pot să ceară de la stat un ajutor de încălzire, sub formă unei sume de bani care să-i ajute să acopere o parte din aceste cheltuieli. Potrivit legislaţiei în vigoare, cererile pentru acordarea acestor bani se pot depune, în principiu, până în luna octombrie, dacă solicitantul vrea să obţină ajutorul din noiembrie şi până în martie 2018.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă persoanelor singure şi familiilor care nu-şi permit să plătească toată cheltuiala pentru căldură în timpul sezonului rece, iar acordarea acestui ajutor e prevăzută în Ordonanţă de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.”

“Ajutorul pentru încălzirea locuinţei prevăzut de prezenţa ordonanţă de urgenţă că măsură de sprijin suportată din bugetul de stat se acordă numai familiilor şi persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei acordate în baza contractelor de muncă sau altor reglementări specifice pentru diverse ramuri economice, precum şi în baza legii”, conform actului normativ.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei poate fi solicitat anual până la dată de 15 octombrie , iar cunatumul acestuia este diferenţiat în funcţie de veniturile obţinute de către solicitanţi – scrie avocat.net

De menţionat că ajutorul se acordă pentru perioada 1 noiembrie şi 31 martie.

 

 

 

sursa:aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *