Actualitate

AGRESIUNE – Tanar din Baia Mare stalcit in bataie pentru un conflict mai vechi cu un vecin de cartier (VIDEO)

Foto: tanar batut - strada Granicerilor, Baia Mare (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Cu un ochi vanat, cu nasul bandajat si cu dinti lipsa s-a ales un tanar din Baia Mare care a fost victima agresiunii unui vecin de cartier. Nici la trei zile dupa atac, acesta nu a reusit sa isi revina din soc. Astazi, 16 iulie, de pe patul spitalului, baimareanul de 23 de ani se gandeste ca a avut noroc ca a scapat cu viata din mainile celui despre care spune ca a vrut astfel sa ii plateasca o polita mai veche in urma unor neintelegeri pe care le-a avut cu familia sa.

Desfigurat a ajuns, la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare, Alexandru Rosu. Aproape ca nu a putut fi recunoscut de cei dragi din cauza ca avea fata tumefiata de la loviturile aplicate fara mila cu un box. Violenta scena a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, 13/14 iulie, pe strada Granicerilor din cartierul Vasile Alecsandri. Tanarul a declarat ca, intors acasa de la o piscina din Satu Nou de Jos, s-a oprit cu prietenii la o bere in fata unui magazin. In timp ce statea in povesti, acesta a spus ca a fost atacat din senin.

”La un moment dat, a venit individul Varga Boby. A dat mana cu noi, a plecat dupa bloc, iar la circa trei minute s-a intors, a ridicat iar mana sa ma salute si pe cand sa ridic si eu mana, m-a lovit cu un pumnal, si-a tras o manusa si m-a lovit in fata. Mi-a dat doi trei pumni, am ramas inconstient. Asta fara niciun motiv, nu am avut o discutie contradictorie cu el sau sa se ajunga la bataie. Nu am avut nimic cu el. Chiar m-am panicat”, a marturisit Alexandru Rosu, victima agresiunii.

Martor a fost chiar fratele tanarului, Silviu Rosu, care a spus ca nu a putut interveni in niciun fel pentru ca era la cativa metri distanta. Un amic al lor a reusit sa il scape din mainile batausului pe baimarean. “Totul s-a intamplat aici, langa magazinul de carne. Fratele meu cu inca doi prieteni statea aici ca si-au luat o bere. Eu i-am vazut din departare, ca un baiat este lovit, dar nu mi-am dat seama ca este fratele meu. Noroc ca s-a bagat unul dintre baieti pentru fratele meu, ca altfel il nenorocea si mai si”, a explicat Silviu Rosu. 

Foto: tanar batut - strada Granicerilor, Baia Mare (c) eMaramures.ro

Tanarul batut crede ca a fost nenorocit din razbunare, precizand ca in urma cu mai mult timp a avut o neintelegere cu parintii celui care l-a agresat. El chiar a spus ca a fost amenintat de cel care l-a agresat, acesta transmitandu-i de dupa gratii, de unde a fost eliberat recent, ca il va pedepsi.

Alexandru Rosu a spus ca in noaptea incidentului a vrut sa faca plangere penala, insa a fost refuzat pe motiv ca nu detine un certificat medico-legal. Oficialii IPJ Maramures au explicat ca deocamdata nu au nicio plangre inregistrata referitor la incident, dar au aratat ca agresiunea se afla in atentia lor.

”Politia a fost sesizata sa intervina la un scandal care a avut loc pe raza municipiului Baia Mare si in urma caruia o persoana a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale. La fata locului a fost dirijat un echipaj de ordine publica care a demarat verificarile. In prezent, se efectueaza cercetari pentru a se stabili in ce imprejurari a avut loc fapta. Totodata, partea vatamata a fost indrumata sa solicite un certificat medico-legal constatator pentru numarul de ingrijiri medicale necesare vindecarii. In functie si de acest lucru, se vor continua cercetarile pentru solutionarea cauzei si tragerea la raspundere a celor vinovati”, a declarat Gabriela Liahovici, purtator de cuvant IPJ Maramures.

Agresorul nu a fost pus sub acuzare, el urmand sa fie audat doar in cazul in care baimareanul stalcit in bataie va depune plangere. Victima mai are insa de stat in spital, el fiind momentan sub supravegherea medicilor din sectia de Neurochirurgie a Spitalului Judetean.
Sursa: Anca Popescu