Actualitate

AGRESIUNE SEXUALA – Baietel violat de tata si abandonat intr-un centru de ocrotire din Viseu de Sus (VIDEO)

Foto: copil - victimaVezi VIDEO
Un parinte din Maramures a intrat in atentia oamenilor legii, fiind suspectat ca si-a violat baietelul de sase ani. Copilul din Viseu de Sus a fost abuzat sexual de mai multe ori, ingrozitoarea fapta fiind descoperita intamplator de educatoarea centrului de ocrotire in care tatal si-a abandonat copilul. In timpul programului, angajata Casei de Tip Familial din Viseu de Sus l-a observat pe micut mimand actul sexual. Fiind nefiresc acest lucru la 6 ani, femeia l-a intrebat pe baiat unde a vazut asa ceva, iar acesta, cu naivitatea caracteristica varstei, a inceput sa ii povesteasca prin ce cazne a a trecut.

Baiatul a spus ca tatal sau ar fi profitat de el, spunandu-i ca asa trebuie sa se intample. Surse din randul anchetatorilor, au aratat ca micutul ar fi precizat ca parintele s-ar fi dezbracat in fata lui, i-ar fi aratat organul sexual, iar mai apoi l-ar fi agresat. Ingrozita, educatoarea a sesizat cazul oamenilor legii, iar imediat s-au inceput cercetarile in acest caz.

Politistii din Viseu de Sus au deschis o ancheta pentru a stabili daca marturisirea copilului se confirma, dar a fost anuntata si Directia Generala pentru Asistenta Sociala, considerandu-se necesara o ancheta sociala in familia din care provine baiatul. De asemenea, s-a facut o expertiza medico-legala, iar rezultatul a confirmat violul.

Pe numele tatalui s-a facut o plangere penala, iar cazul se afla in ancheta. In paralel, copilul a fost consiliat de un psiholog. “Discutia dintre educatoare si copil a avut loc in seara zilei de 14 iunie, iar a doua zi noi am fost anuntati cu privire la acest caz. Pentru ca exista banuiala faptului ca micutul ar fi fost agresat sexual, am procedat in regim de maxima urgenta la sesizarea politiei si mutarea copilului la Centrul de Primire in Regim de Urgenta din Sighetu Marmatiei”, a declarat pentru eMaramures.ro Raoul Dromereschi.

In prezent, baiatul se afla in grija statului, dar asistentii sociali incearca sa stabileasca daca vreunul din membrii familiei l-ar putea lua in grija. Din investigatiile de pana acum s-a stabilit ca micutul a rezultat in urma unei relatii de concubinaj. Mama l-a parasit, iar instanta l-a incredintat tatalui natural, dar nici acesta nu a fost preocupat de cresterea lui.
Sursa: Anca Popescu