Actualitate

AGRESIUNE POLITICA – Consilier din Grosii Tiblesului acuzat ca a batut un localnic din motive politice (VIDEO)

Foto: Ioan Buda - alegator Grosii Tiblesului (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Politica a fost marul discordiei intre doi localnici din Grosii Tiblesului, unul – simplu alegator, celalalt proaspat instalat in functia de consilier local. Cei doi, oameni in toata firea, se afla pe baricade politice diferite, iar neintelegeri intre ei au mai fost si inainte de scrutinul electoral, dar confruntarile lor s-au rezumat doar la violente verbale. Zilele trecute, barbatii s-au intalnit intr-un bar din localitate si nu le-a trebuit prea mult sa se ia la cearta. Ambii au recunoscut ca scandalul a pornit de la neintelegerile politice dintre ei, dar versiunile difera. Alegatorul simplu din Grosii Tiblesului, ajuns pe patul spitalului, a reclamat ca a fost agresat, iar consilierul local a explicat ca a fost agasat.

Scandalul dintre cei doi s-a consumat la sfarsitul saptamanii trecute. Barbatii se aflau amandoi, dar nu la aceeasi masa, intr-un local din comuna. Ioan Buda, alegatorul, a povestit ca la un moment dat la masa sa ar fi venit consilierul local Bogdan Lucaci, care i-a reprosat ca nu a votat cu partidul din care face parte si apoi l-a snopit in bataie. Incidentul a avut loc sambata noaptea, 14 iulie, iar Buda, in varsta de 58 de ani, a ajuns ulterior la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare, sangerand puternic la cap.

“In separeu erau mai multi, printre care si consilierul Lucaci Bogdan, zis Bogdanel. Era baut. S-a pus la masa cu mine, pe terasa. Eu eram cu tigara. Mi-a luat tigara, mi-a rupt-o si mi-a zis «Tu nu esti de-al nostru, tu nu ai votat cu noi!» M-a lovit, m-a rupt! Mi-a rupt tigara, m-a aruncat, m-a dat cu capul de mi-a spart capul de bordura si apoi a dat cu pantoful aici la ochi de m-a invinetit, ca se si vede”, a povestit Ioan Buda de pe patul spitalului.

Urmele agresiunii se vad pe trupul barbatului din Grosii Tiblesului, care s-a ales cu leziuni la cap si mai multe vanatai. Ioan Buda a spus ca norocul sau a fost ca a avut sustinatori la mese, care l-au scapat din mainile consilierului. Cel acuzat de comiterea agresiunii a precizat ca alegatorul l-a provocat , iar el a incercat sa se apere. Bogdan Lucaci a spus ca batranul il sicaneaza de mai multa vreme, iar sambata si-a cam iesit din fire si l-a imbrancit pe acesta.

“A venit acolo, la noi la masa, unde am fost si eu si a inceput cu politici si chestiuni din astea. «Ba, i-am spus, du-te de aici». L-am luat putin asa, el s-a prins de camasa mea, care s-a rupt. L-am impins si asta a fost tot. Nu l-am lovit peste fata, ca si eu am cazut si… Poate asa, din gresala, fara sa vreau”, a marturisit alesul local.

Ioan Buda a fost transportat la Spitalul Judetean, iar pana in prezent nu a facut plangere la politie, pentru ca abia in cursul zilei de azi, 17 iulie, a primit certificat medico-legal. Barbatul a precizat ca il va denunta pe consilierul local pentru ca acesta sa suporte rigorile legii. Alesului i-a mai trecut din elanul politic, iar acum si-a propus sa il viziteze la spital pe alegator, chiar daca acesta nu l-a votat.
Sursa: Anca Popescu