Actualitate

AGENDA EVENIMENTELOR – Cele mai importante evenimente pentru joi si vineri, in Baia Mare si in celelalte localitati din Maramures

Joi, 19 iulie
Foto afis Archeus 2012
TABARA NATIONALA DE LITERATURA SI ARTE PLASTICE
Archeus 2012
Loc: statiunea Izvoare
Invitati: scriitori, artisti, reprezentanti ai revistelor literare

Cea de-a saptea editie a Taberei Nationale de Literatura si Arte Plastice „Archeus” se desfasoara zilele in 22 iulie, in Maramures. Temele abordate sunt „Cuvant si imagine” pentru literatura, respectiv „Muntele si padurea” pentru arte plastice. Printre invitati se numara profesorul universitar Petru Dunca, regizorul Radu Macrinici sau artista Maria Maris Daraban. La fel ca in fiecare an, productiile literare din tabara vor fi reunite in cadrul revistei de cultura „Archeus”, ce va fi lansata la finalul acestui an.

________________________________

Foto Afis esarfeCAMPANIE
“Doneaza o esarfa”
Loc: Baia Mare

O actiune inedita urmeaza sa aiba loc, in Baia Mare. Aceasta se va derula pentru sustinerea unei asociatii non-profit, infiintata recent, Re/Creativ. Organizatorii si-au propus sa realizeze un paravan imens din esarfe care va fi expus in perioada 4-5 august in municipiu. Pentru realizarea neobisnuitei manifestari, in aceste zile, se strang esarfe de la baimareni, in urmatoarele locuri: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures (str. Monetariei, nr. 1-3), magazinul Alice in Hobbyland (str. Teatrului 2/12, langa Piata Pacii in Centrul Vechi), Alaska Outdoor Shop (str. G. Cosbuc 2/1, mai jos de fostul sediu) si Creative Hobby Shop, aflat in incinta Centrului Comercial Maramuresul. Ulterior, din materialele primite se vor confectiona decoratiuni. 
________________________________

Foto afis Tabara de picturaINSCRIERI TABARA DE PICTURA
Au inceput inscrierile la tabara de pictura “Hobby Art” de la Barsana, care urmeaza sa se desfasoare la fel ca anul trecut, in primele zile ale lunii septembrie. Doritorii vor avea ocazia sa patrunda in tainele acestei arte sau sa si-o perfectioneze, intr-un cadru relaxant, de educatie non-formala. Perioada taberei este 2-8 septembrie si va cuprinde cursuri de pictura si asistenta de specialitate in domeniu. Detalii despre inscrieri se gasesc accesand pagina http://www.arta-inramarii.ro/evenimente.htm. 

________________________________

Foto afis Pictori baimareniEXPOZITIE DE PICTURA
“Pictori baimareni contemporani in colectiile Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare»”
Ora: 10.00-22.00
Loc: Golden Gallery, Gold Plaza, Baia Mare
Intrarea libera

Prin cele 48 de picturi realizate de 46 artisti in perioada 1952 – 2011, expozitia propune publicului o incursiune sintetica in istoria contemporana a ultimelor sase decenii din evolutia Centrului Artistic Baia Mare. Majoritatea panzelor nu au mai fost expuse pentru public in ultimele trei decenii. 

________________________________

Vineri, 20 iulie

Foto afis baschet TABARA ESTIVALA DE BASCHET
Loc: Colegiul National “Gheorghe Sincai”, Hotelul Seneca din Baia Mare

In perioada 20-29 iulie, in Baia Mare va avea loc cea de-a treia editie a Taberei estivale de Baschet. In program sunt prinse 20 de antrenamente pentru invatarea sau consolidarea tehnicilor de baza din jocul de baschet. Fiecare participant va primi un echipament de baschet personalizat. Antrenamentele se vor derula pe terenurile de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” si de la Hotelul Seneca din Baia Mare. Unul dintre invitati este canadianul Justin Darlington, desemnat cel mai bun dunker din lume la “World Dunk Contest” din Bucuresti in septembrie 2011. 

________________________________

Foto Concert CorinaCONCERT CORINA
Ora: 20.00
Loc: Gold Plaza, Baia Mare
Intrarea libera

Corina, una dintre cele mai in voga artiste din Romania se va afla in mijlocul fanilor, vineri, 20 iulie. Concertul se anunta unul special cu atat mai mult cu cat aparitiile sale sunt considerate de criticii vestimentari impresionante si extravagante. Cei prezenti vor putea asculta atat cel mai nou single “A Ta”, produs de catre Smiley si Alex Velea cat si hituri mai vechi precum „Quieres una aventura” sau “Imi place la tine tot”. 

________________________________

VERNISAJ 
Expozitia „Univers diafan”
Ora: 13.00
Loc: Salonul Artelor al Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” Baia Mare
Intrarea libera

Incepand din acest weekend, iubitorii artei fotografice vor putea sa viziteze o expozitie de instantanee care surprind nuduri, realizate de catre lectorul universitar Teodor Pantea, de la Facultatea de Arte din Oradea. Artistul fotograf prezinta frumusetea feminina pura, idei inedite de compozitie, procesare si aranjamente de studio, precum si imagini realizate in cele mai inedite locuri din afara studioului.
________________________________

Foto Elena Gheorghe CONCERTE
Elena Gheorghe, C.I.C.I. feat. Anushka si Directia 5
Ora: 20.00
Loc: Centrul Vechi, Baia Mare
Intrarea libera

In acest final de saptamana, pe scena baimareana vor urca numeroase vedete de muzica pop, rock si interpreti de muzica populara. Concertele vor avea loc in zona iztorica a municipiului Baia Mare. In prima seara, invitati sunt Elena Gheorghe, C.I.C.I. – care va canta alaturi de Anushka si membrii cunoscutei formatii Directia 5.


________________________________

  IN DERULARE 

La film (c) sxc.huFILME IN BAIA MARE

CINEMA DACIA
La Havre
Orele de difuzare: 15.00, 17.00, 19.00, 21.00

CINEMA CITY
Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri 3D – IM-18
Orele de difuzare: 14:10, 18:50

Caut prieten pentru sfarsitul lumii – digital – N-15
Orele de difuzare: 13:50, 16:10, 18:20, 20:30, 22:40

Epoca de gheata 4:Continente in deriva – 3D dublat – AG
Orele de difuzare: 13:00, 15:00, 17:00, 19:00

Epoca de gheata 4:Continente in deriva – 3D subtit – AG
Orele de difuzare: 14:00, 16:00, 18:00, 20:00, 22:00

Madagascar 3 : Fugariti prin Europa – 3D dublat – AG
Orele de difuzare: 13:40, 15:40, 17:40

Madagascar 3 :Fugariti prin Europa – 3D subtitrat – AG
Ora de difuzare: 19:40

Pregateste-te, ca vine! – digital – AP-12
Ora de difuzare: 16:30

Prometheus 3D – N-15
Ora de difuzare: 21:20

Rock pentru totdeauna – digital – AP-12
Ora de difuzare: 21:40

Uimitorul Om Paianjen – 3D – AP-12
Orele de difuzare: 14:20, 17:00, 19:40, 21:00, 22:20

CITESTE SI:
AGENDA EVENIMENTE – Ce se intampla in Baia Mare si in alte localitati din Maramures: petreceri, concerte, teatru, expozitii

Sursa: Gabriela Kuhajda