Afaceri - Economic

ADVERTORIAL – UAC Europe a demarat actiunea de educatie si ecologie “Dumbravita Verde” (VIDEO)

 Foto: UAC Europe - Dumbravita verde
 Foto: UAC Europe - Dumbravita verde

Vezi VIDEO
Incepand de astazi, 23 iulie, in comuna Dumbravita are loc cea de-a doua editie a actiunii de educatie si ecologie “Dumbravita Verde”. Evenimentul este organizat de asociatia Nemus, organizatie nonguvernamentala prin care Universal Alloy Corporation isi pune in practica politica de implicare in comunitate, in parteneriat cu UAC Europe, Primaria Dumbravita si Scoala Dumbravita, cu structurile Carbunar, Chechis, Rus, Sindresti, Unguras, director Mariana Manea. Dupa ce anul trecut au invatat despre importanta actiunilor de voluntariat, la editia de acum numarul persoanelor inscrise in program a fost dublu fata de cel al locurilor disponibile, ceea ce le-a oferit celor din UAC siguranta ca programul ”Dumbravita verde” si-a atins scopul si este una apreciata in comuna.

Iulian Gheorghe, directorul general UAC Europe, a multumit partenerilor, Primaria si Scoala Dumbravita. “Este o actiune de colectare a peturilor din albia raului Chechisel, care trece si prin comuna Dumbravita. Bineinteles, intentia este de a reusi sa constientizam atat copiii dar si populatia din zona in ceea ce priveste un mediu curat, cat si mentinerea lui. Nu este vorba despre o curatenie, este vorba in principal de a reusi sa nu il mai umplem cu peturi. Am avut foarte multe cereri, deci suntem chiar extrem de entuziasmati pentru ca am avut mai multe cereri decat am avut locuri pentru copii. In campania din acest an vor participa 50 de copii, insa pe lista de inscrieri avem peste 100 de persoane”, a declarat Iulian Gheorghe, directorul UAC din Dumbravita.

Cea de-a doua editie a actiunii “Dumbravita Verde” se desfasoara in perioada 23-27 iulie, iar programul de ecologizare este de patru ore zilnic. In actiunea de colectare se vor implica in principal copii si tineri. Acestia vor primi din partea UAC echipament de protectie, compus din manusi, saci de gunoi, dar si sandviciuri si apa.

Primarul comunei Dumbravita, Felician Ciceu, i-a felicitat pe organizatori si participanti. “Trebuie sa avem grija de mediul in care traim, de comunitatea in care traim. Felicit organizatorii, participantii si partenerii”, a spus el. Directorul scolii din localitate, Mariana Manea, l-a completat, precizand ca organizatorii “ne-au dat o sansa sa ne educam pentru viitor, stiut fiind ca respectand natura, ne respectam pe noi”.

Timp de o saptamana, copiii si cadrele didactice vor ecologiza toate satele comunei, iar vineri va avea loc premierea participantilor. Fiecare va primi un premiu si o diploma, in cadrul unei ceremonii festive.

Reprezentantii fabricii de componente pentru avioane de la Dumbravita sustin ca actiunea va fi continuata si anul viitor, cand vor pregati materiale pentru toti doritorii.
Sursa: Advertorial