Afaceri - Economic

ADVERTORIAL – Primul bloc social construit la Constanta de grupul de firme Inserv a fost dat in folosinta (VIDEO)

 Foto: bloc de locuinte sociale Constanta - Inserv Baia Mare
 Foto: bloc locuinte sociale Constanta - Inserv Baia Mare

Vezi VIDEO
Complexul rezidential construit de grupul de firme Inserv Baia Mare, la initiativa Primariei din Constanta, prinde contur. Dupa doar cateva luni de la demararea lucrarilor, primarul Radu Mazare si ceilalti reprezentanti ai autoritatii locale au putut inaugura primul bloc social, iar 48 de familii nevoiase si-au luat in primire noile locuinte. Pana la finalul lunii octombrie, toate cele 17 blocuri din cartierul social ridicat de la zero in Constanta vor fi date in folosinta.

Persoanele care traiau in adaposturi improvizate, in case nationalizate revendicate sau cele care nu au avut un acoperis deasupra capului s-au numarat printre primii beneficiari ai locuintelor sociale realizate de constructorii maramureseni la cererea primariei Constanta.

“A fost preluat un numar de 48 de apartamente de catre aproximativ 170 de persoane: familii nevoiase, grupuri sociale dezavantajate, care au facut solicitari in acest sens catre primarie si au primit aprobarea sa se mute in aceste cladiri”, a explicat directorul executiv al Inserv S.A., Dragos Gheorghe, cel care coordoneaza proiectul.

In prima etapa trebuie finalizate 9 blocuri de locuinte sociale. Alte 8 blocuri, dar si un corp administrativ, o cantina si un punct sanitar vor fi predate Primariei Constanta la sfarsitul lunii octombrie a acestui an. 

“La momentul acesta, s-a predat un bloc la cheie. Sunt inca sapte cladiri in executie si estimam finalizarea primei etape undeva la sfarsitul lunii august. Toate cele 17 blocuri vor fi date in folosinta la finalul lunii octombrie. Se lucreaza deja la primele terasamente si de saptamana viitoare vom incepe sa lucram la fundatiile din etapa a II-a”, a aratat Dragos Gheorghe.

 Foto: Dragos Gheorghe - Inserv Baia Mare  Foto: bloc locuinte sociale Constanta - Inserv Baia Mare

Primele familii care s-au mutat in locuintele sociale au primit cu bucurie vestea ca vor avea de acum inainte un acoperis deasupra capului. Unii dintre beneficiari au plans de fericire, spunand ca nu au mai sperat ca vor locui candva in conditii decente. 

Initial, autoritatile locale si-au propus realizarea unor locuinte sociale modulare de tip container, insa grupul de firme Inserv Baia Mare a venit cu o varianta inovatoare, care are un raport calitate – pret optim pentru un astfel de proiect.

Reprezentantii Inserv au aratat ca acest tip de locuinte ar putea fi realizat in orice localitate din tara la costuri avantajoase, mai ales in beneficiul persoanelor ale caror posibilitati materiale sunt limitate. 

Foto: bloc locuinte sociale Constanta - Inserv Baia Mare

Sursa: Advertorial