Turism

ADVERTORIAL – Paris, Orasul Luminilor si al Artei

Janina Vamos, Sfara Tours Baia Mare
Capitala ultra-cosmopolita a Frantei, Paris, este recunoscuta la nivel mondial ca fiind o Mecca a artei, culturii, modei, gastronomiei, istoriei si arhitecturii.

Numit deopotriva Orasul Luminilor, Orasul Iubirii si Capitala Modei, Parisul nu este numai un oras plin de atractii turistice renumite pe plan international, ci si un oras energic in care frumusetea si vivacitatea se impletesc la fiecare colt de strada. Astfel, dincolo de emblematicul Tour Eiffel si de vinurile cu renume mondial, turistii au mult mai multe motive sa viziteze acest oras plin de farmec. 

Parisul a fost aproape dintotdeauna scena artistilor de pretutindeni, fie ca vorbim de arta, muzica sau literatura. Cel mai vizitat muzeu din lume, Muzeul Luvru, atrage milioane de turisti in fiecare an. Acesta ofera mii de colectii de arta si unele dintre cele mai faimoase lucrari originare, precum Mona Lisa a lui Da Vinci. 

Dupa un tur al istoriei artei, vizitatorii se pot rasfata cu colectii de arta moderna si contemporana din Centrul Pompidou, o constructie arhitecturala inedita in inima Parisului. Muzeul d’Orsay este, de asemenea, o destinatie populara pentru turistii iubitori de arta, unde pot vedea celeberele lucrari impresioniste semnate de Auguste Renoir si Claude Monet. 

Tot pentru iubitorii de arta, cartierul boem al Parisului, Montmartre, este o destinatie care trebuie inclusa pe orice itinerariu. Situat pe o colina in partea de nord a Parisului si totodata cel mai inalt punct al Parisului, acesta a reusit sa-si pastreze din gloria si farmecul secolului al XIX-lea. Aici si-au intersectat destinele si au gasit o posibilitate unica de exprimare artisti ai epocii, precum: Monet, Degas, Van-Gogh, Toulouse-Lautrec, Renoir, Pissaro, Marisse, Utrillo sau Picasso. 

Simbolurile parisiene sunt recunoscute atat pentru grandoarea lor arhitecturala, cat si pentru semnificatia lor istorica. Una dintre cele mai populare atractii turistice este Arcul de Triumf. Comandat in 1806 in onoarea armatei franceze, acesta ofera o vedere panoramica unica asupra Parisului, dar si asupra celebrei strazi Champs-Elysees. 

Notre Dame este un alt simbol al Parisului si una dintre cele mai faimoase catedrale din lume. Cu elemente gotice si renascentiste si un interior cu adevarat coplesitor, Notre Dame are o istorie bogata, ce ofera o perspectiva ampla asupra culturii franceze. 

De asemenea, Palatul Versailles, situat in suburbiile parisiene si inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, reprezinta o adevarata experienta vizuala pentru cei care il viziteaza. 

Nicio excursie la Paris nu este completa fara o vizita la Opera Granier, recunoscuta atat pentru frumusetea arhitecturala a constructiei, inclusiv pictura murala a lui Chagall, cat si pentru spectacolele de balet, opera sau simfonie. De asemenea, iubitorii de natura se pot plimba prin parcurile si gradinile superbe cu sculpturi impunatoare si aranjamente peisagistice unice. 

Din aceasta categorie, Gradinile Luxemburg, al doilea cel mai mare parc din paris, nu fac exceptie.

Gurmanzii se vor bucura cu siguranta de varietatea impresionanta de preparate de patiserie din cafenele, croissante, eclere, clatite si baghete, de nenumaratele feluri de branzeturi sau de renumita supa de ceapa, pe care le pot savura in orice bistro. 

Parisul este un oras minunat atat pentru adulti, cat si pentru copii, deopotriva. La doar 20 de mile de Paris se afla unul dintre cele mai vizitate obiective din Franta, parcul de distractii Disneyland, unde cei mici isi pot intalni eroii preferati din povesti. 

Iar daca doriti sa aveti informatii concrete despre plecari si preturi va stam cu placere la dispozitie in oricare din sediile noastre din Baia Mare: George Cosbuc 12, tel. 0262-206222, Gold Plaza, tel. 0262-420002 si la Auchan, tel. 0262-250065 sau sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected]  
www.happytour.ro, www.biletedeavion.info.  

Sursa: Advertorial