Actualitate

ADVERTORIAL – Au inceput inscrierile la scolile postliceale sanitare ”Grigore Moisil” din Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Borsa

 Foto: curs farmacie - scoala postliceala "Grigore Moisil"
 Foto: curs asistent medical - Scoala Postliceala "Grigore Moisil"

Scolile postliceale sanitare ”Grigore Moisil” din Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Borsa, autorizate si acreditate in baza ORD. M.E.C.T. Nr. 1693/02.08.2007, 5925/14.11.2008 si ORD. M.E.C.I. Nr. 6108/11.12.2009, au inceput inscrierile pentru anul scolar 2012 – 2013 la urmatoarele specializari (calificari profesionale): Asistent medical generalist (AMG), respectiv Asistent medical de farmacie (AMF). Inscrieri se pot face pana in data de 17 septembrie 2012, la sediile unitatilor de invatamant. Durata de scolarizare este 3 ani.

La Sighetu Marmatiei, inscrierile se fac la sediul scolii, str. Andrei Muresanu, nr. 8A, etaj. 2, tel.: 0262.317.175; 0747.051.101; 0742.365.994. 

La Borsa, inscrierile se fac in cadrul Spitalului de Recuperare (Baza de Recuperare – Corp C), persoane de contact: prof. llovan George, tel.: 0740.772.070; Mihali Janeta, tel.: 0746.147.882; Tel./fax: 0262.344.339.

La Viseu de Sus, inscrierile se fac in cadrul Spitalului Orasenesc (Pavilion Cresa), persoana de contact: Ciolpan Ileana, tel.: 0741.930.367.

Se pot inscrie absolventi de liceu cu sau fara diploma de bacalaureat (conform art. 44 al. 9 din Legea Educatiei Nationale – Legea nr. 1/2011).

Scoala Postliceala Sanitara ”Grigore Moisil” Viseu de Sus – Borsa a fost fondata in anul 1999. Pana in prezent au absolvit scoala peste 500 elevi, care au dobandit certificatul de competente profesionale – calificarea asistent medical generalist, respectiv asistent medical de farmacie.

Obiectivul principal al scolii este desfasurarea unui program educational care sa creeze specialisti capabili sa raspunda mobilitatii continue de pe piata muncii din Romania si sa se integreze usor in structurile profesionale din celelalte tari ale Uniunii Europene (U.E.). 

Foto: curs farmacie - scoala postliceala "Grigore Moisil"

Certificatul de competente profesionale dobandit la absolvirea scolii, ofera fiecarui absolvent dreptul de a profesa in tarile U.E.

Avantaje mai sunt si: flexibilitate privind plata taxei de scolarizare; reduceri la taxa de scolarizare pentru primii 20 de elevi inscrisi.

Acte necesare la inscriere:
– Certificat de nastere, carte de identitate si, dupa caz, certificatul de casatorie, in copie;
– Copie legalizata diploma de bacalaureat sau adeverinta de absolvire a studiilor liceale, dupa caz;
– Adeverinta medicala, eliberata de medicul de familie, din care rezulta ca sunt clinic sanatos si apt pentru calificarea pe care doresc sa o dobandeasca;
– Cerere de inscriere (tip – se completeaza in momentul inscrierii)
– Chitanta de achitare a taxei de inscriere in valoare de 30 de lei.

Informatii utile pe: www.vocatia-maramures.co.nr 

Foto: curs asistent medical - Scoala Postliceala "Grigore Moisil"

De ce asistent medical?
Omul modern are dreptul la sanatate, fapt ce conduce la concluzia ca profesia de asistent medical joaca un rol important in cadrul societatilor europene. Maine, ca si astazi, vor fi bolnavi si tu vei fi necesar ca ”asistent medical”, iar viata ta va fi intotdeauna eroica, dificila, nelinistita, dar uneori sublima. Intotdeauna viata te pune sa alegi. Alege profesia de asistent medical.

Fiecare clipa din viata ta lasa o inscriptie in marea carte a Universului. Priveste adanc in inima ta pentru a descoperi ca fiinta umana a fost creata sa daruiasca frumosul, sa faca binele, sa atinga inaltimea si adancimea divinului.

Asistentul medical reprezinta grupul cel mai mare de profesionisti din sanatate, reprezinta coloana vertebrala a sistemului de ingrijire a societatii. Misiunea asistentului medical in societate este de ajuta indivizi, familii si grupuri sa-si determine si sa-si realizeze potentialul fizic, mintal si social si sa faca toate acestea in contextul plin de provocari al mediului de viata si de munca.

Asistentul medical generalist este cel care:
– Ofera ingrijiri medicale bolnavilor
– Monitorizeaza aspectele ingrijirii medicale – inclusiv dieta si activitatea fizica (observarea bolnavilor, inregistrarea simptomelor, notarea si inregistrarea progreselor etc.)
– Administreaza tratamente si medicamente la indicatia medicilor
– Dezvolta si coordoneaza planuri de ingrijire medicala, instruiesc bolnavii si infirmierii etc.

Asistentul medical generalist poate lucra in:
– Spitale
– Policlinici
– Cabinete medicale individuale
– Cabinete medicale din cadrul institutiilor de invatamant, unitati de productie etc.
– Institutii de ingrijire din orice tara europeana si nu numai

Pentru un viitor asa cum iti doresti, alege o calificare nobila, recunoscuta in tarile Uniunii Europene.
Sursa: Advertorial