Administratie

Adrian Todoran, mediocru la dicţie, repetent la documentare: Se încurcă singur din dorinţa de a ieşi în evidenţă

Deputatul de Maramureş Adrian Todoran este mediocru la dicţie şi repetent la documentare. Din dorinţa de a ieşi în evidenţă acesta iese periodic cu interpelări şi declaraţii politice – pe care le citeşte în sala goală a Camerei Deputaţilor, se bâlbâie magistral – în care cere socoteală inutil.

Ultima astfel de intervenţie vizează trecerea Sălii polivalente „Lascăr Pană” din patrimoniul municipalităţii băimărene în cel al Ministerului Tineretului şi Sportului. Acest transfer ar fi urmat să se facă pentru a susţine un demers de nivel naţional, înfiinţarea unui complex sportiv.
Fără o minimă documentare în prealalbil, Adrian Todoran s-a grăbit să declare – oricui era dispus să asculte, sau ziarelor unde are spaţiu plătit- că transferul este mult tergiversat şi s-a grăbit să-l indice pe Secretarul de stat în MTS  Cosmin Butuza ca fiind cel vinovat de această tergiversare.

Todoran însă pare că şi-a documetat interpelarea „la fără frecvenţă”, aşa cum îşi reprezintă şi alegătorii în Camera Deputaţilor (Despre absenţele lui Todoran din Camera Deputaţilor vom reveni cu un material viitor) şi nu a făcut altceva decât să mai dea – încă o dată – dovadă de o ignoranţă care frizează prostia crasă.

În replică, mult mai documentat în ceea ce priveşte procedura de transfer şi a cadrului legal, Cosmin Butuza a răspuns acuzaţiilor aduse de Todoran.
La cererea expresă a ziarului on-line eMaramureş, secretaruld e stat ăn MTS, Cosmin Butuza a transmis un punct de vedere pe are îl redăm în cele ce urmează.

„Având în vedere  continuarea procesului de descentralizare administrativă, obiectiv principal al Guvernului României , Ministerul Tineretului și Sportului  a cuprins în strategia de descentralizare organizarea bazei materiale existente sub forma instituţională a unor complexuri sportive naționale, prin preluarea unor baze sportive de la alte instituții, autorităti administrative teritoriale și instituții subordonate în beneficiul sportului de performanţă, prin asigurarea unor condiţii specifice şi specializate de pregătire a sportivilor, prin diversificarea ramurilor sportive care pot beneficia de aceste condiţii, utilizat cu prioritate pentru pregătirea loturilor naţionale şi olimpice, a cluburilor sportive şi organizarea competiţiilor de nivel naţional şi internațional.

 

In acest sens, Ministerul Tineretului și Sportului a solicitat Municipiului Baia Mare  două imobile aflate în domeniul public al municipiului Baia Mare și administrarea Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, respectiv Sala polivalentă ”Lascăr Pană” și Stadionul de atletism.

 

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 388/2017, modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 396/2017 și avizată pentru legalitate de instituția prefectului Județul Maramures cu avizul nr. 9378/18.09.2017, Municipiul Baia Mare a aprobat transmiterea din domeniul public al municipiului Baia Mare și administrarea Consiliului Local al Municipiului Baia Mare în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș a imobilelor menționate.

 

Astfel, urmare adresei Municipiului Baia Mare nr.32971/19.09.2017, înregistrată la Ministerul Tineretului şi Sportului sub nr. 12004/20.09.2017, prin care s-au comunicat  actele administrative necesare, a fost întocmită de către Direcţia Infrastructură Sportivă Nota de Fundamentare nr.2928/19.09.2017, având ca obiect Sala Polivalentă „Lascăr Pană” şi „Stadionul de Atletism”. Ulterior, direcţia de specialitate din cadrul M.T.S., respectiv Direcţia Achiziţii Investiţii Patrimoniu, a întocmit proiectul de hotărâre privind transmiterea unor imobile din domeniul public al Municipiului Baia Mare, județul Maramureș, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Judeţeană pentru Sport și Tineret Maramur, care a fost publicat pe site-ul instituţiei pe data de 13.10.2017, cu respectarea principiului transparenţei.

 

Ulterior, proiectul a fost transmis ministerelor avizatoare în vederea consultării interinstituţionale, respectiv în vederea avizării acestuia, Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, (prin adresa M.T.S. nr.433/16.10.2017, înregistrată la M.D.R.A.P.F.E. sub nr. 127321/24.10.2017); Ministerului Finanţelor Publice, (proiectul a fost transmis prin adresa M.T.S. nr.434/16.10.2017, înregistrată la M.F.P. sub nr.115220/24.10.2017), Ministerului Justiţiei (proiectul a fost transmis prin adresa M.T.S. 435/16.10.2017, înregistrată la M.J. sub nr. 90462/24.10.2017),          Ministerului Finanţelor Publice, care a transmis propunerile şi observaţiile cu privire la proiect prin adresa M.F.P. nr. 556907/07.11.2017, înregistrată la M.T.S. sub nr. 14495/09.11.2017.

 

 

De asemenea, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a restituit neavizat proiectul prin adresa M.D.R.A.P.F.E. nr. 605/04.01.2018, înregistrată la M.T.S. sub nr.193/08.01.2018.

 

În acest moment, Proiectul de hotărâre privind transmiterea unor imobile din domeniul public al Municipiului Baia Mare, județul Maramureș, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Judeţeană pentru Sport și Tineret Maramureş se află la direcţia de specialitate din cadrul M.T.S., respectiv Direcţia Achiziţii Investiţii Patrimoniu, în vederea operării modificărilor, conform observaţiilor ministerelor avizatoare”, a sris Cosmin Butuza.

ACTUALIZARE: Între timp, în şedinţa de Consiliu Local de vineri, 16 februarie, consilierii locali băimăreni au votat împotriva acestui transfer. Vom reveni cu un material şi pe această temă şi vom dezvălui care sunt interesele ascunse care stau în spatele blocării acestui proiect benefic pentru Baia Mare şi ce a avut Cristian Niculescu Ţâgârlaş de câştigat  din  acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *