Comunitate

ADMINISTRATIE – Noul presedinte al CJ Maramures isi va intra in drepturi la inceputul lunii iulie (VIDEO)

Foto: Zamfir Ciceu (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Noul presedinte al Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, ar putea fi instalat in noua functie abia la inceputul lunii iulie. Investirea noului sef al administratiei judetene e conditionata de validarea mandatului de catre Tribunalul Maramures, dar si de depunerea raportului financiar de catre mandatarul financiar al aliantei politice de care a fost sustinut la alegeri.

In termen de 20 de zile de la data alegerilor locale, Tribunalul Maramures trebuie sa valideze mandatul noului presedinte al Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu. De aceasta decizie depinde stabilirea datei la care va fi investit in functie noul sef al administratiei judetene. In plus, mandatarul financiar al aliantei politice care l-a sustinut la alegeri pe Zamfir Ciceu, trebuie sa depuna la Autoritatea Electorala Permanenta si documentele din care sa rezulte provenienta banilor folositi in campania electorala.

Pentru ca deocamdata nu s-a primit niciun semnal de la Tribunal, se estimeaza ca abia la inceputul lunii iulie va avea loc depunerea jurmantului. Tot atunci ar urma sa fie validate si mandatele noilor consilieri judeteni.

“Dupa validarea mandatului si dupa ce hotararea e definitiva, in doua zile, presedintele Tribunalului Maramures impreuna cu prefectul, in sedinta publica, procedeaza la depunerea jurmantului de noul presedinte, iar presedintele in trei zile convoaca forul administrativ in vederea validarii mandatelor si constituirii consiliului. Undeva, la inceputul lunii iulie se va intampla acest fenomen”, a declarat secretarul Consiliului Judetean Maramures, Dumitru Dumuta.

Viitorul presedinte al Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu, desemnat castigator in urma alegerilor locale din 10 iunie, a aratat ca nu si-a schitat un plan de bataie dupa preluarea celei mai importante functii administrative din Maramures.

”Astept sa se stabileasca data pentru investire si vom vedea in functie de ce gasim acolo care va fi procedura in continuare. Nu m-am gandit la ceva anume, pentru ca e greu de spus dintr-o pozitie exterioara ce va fi acolo, deocamdata trebuie sa avem rabdare, sa fim cumpatati”, a afirmat Zamfir Ciceu.

Numele posibililor vicepresedinti ai Consiliului Judetean nu au fost facute publice. Propunerile vor veni din partea PSD si PNL, partide care l-au sustinut la scrutinul electoral din 10 iunie pe Zamfir Ciceu si care detin majoritatea in forul administrativ.
Sursa: Camelia Tocaci