Afaceri - Economic

Adio ştampila! Care sunt documetele care nu mai necesită acest lucru

Aplicarea ştampilei pe contractele depuse, emise sau încheiate în relaţia firmelor şi persoanelor fizice autorizate (PFA) cu instituţiile şi autorităţile statului nu mai este necesară . Ordonanta de urgenta care prevede acest lucru, precum si documentele in cazul carora se aplica acesta masura a fost publicata in Monitorul Oficial, iar incepand de astazi, 31 iulie,  îsi produce efectele .

Concret, Executivul a stabilit că nici persoanele fizice, nici persoanele juridice de drept privat şi entităţile fără personalitate juridică nu vor mai fi obligate, începând cu data amintită  să ştampileze contractele depuse, emise sau încheiate în relaţia cu instituţiile sau autorităţile publice.

„Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituţiile sau autorităţile publice ori emise sau încheiate în relaţia cu instituţiile sau autorităţile publice”, prevede ordonanţa.

Mai mult, persoanele din administraţie care vor solicită firmelor aceste înscrisuri  vor fi trase la răspundere.  Ordonanţa are un aliniat special care prevede sancţionarea personelor din administraţie care solicită de acum  înainte stampilarea  documentelor în relaţia cu persoanele fizice autorizate sau  societatile  comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *