Comunitate

ADIO, CURSURI – S-a sunat de vacanta in scolile din Maramures (VIDEO)

Ultima zi de scoala (c) eMM.roVezi VIDEO
Agitatie mare astazi, 22 iunie, in fiecare unitate de invatamant din Maramures. Elevii, impreuna cu profesorii lor, au sarit peste cursuri si s-au intalnit in cadru festiv, pentru a marca oficial inceputul vacantei. Inca de dimineata, absolventii s-au strans in curtile institutiilor de invatamant, au schimbat ultimele impresii si s-au laudat cu planurile pe care le au pentru cele trei luni si doua saptamani fara cursuri.

De departe, cei mai emotionati s-au dovedit prichindeii din clasele primare, mai putin obisnuiti cu astfel de festivitati. Insotiti de parinti si bunici, micutii elevi si-au etalat cu mandrie diplomele si coronitele de flori. „A fost un an foarte bun pentru mine. A fost destul de greu, am avut multe dificultati, dar am trecut peste ele”, a marturisit Adriana, la finalul clasei a III-a.

Pentru majoritatea liceenilor, gandul la vacanta s-a dovedit mai important decat festivitatile de premiere si discursurile traditionale din curtile institutiilor de invatamant. Subiectul zilei pentru adolescenti a fost cel legat de excursiile si petrecerile din aceasta vara.

„Incepe vacanta si ne bucuram foarte tare. A fost un an foarte placut, dar a trecut foarte repede. In vacanta o sa ma odihnesc foarte mult si o sa iesim cu prietenii”, a marturisit una dintre liceenele din Baia Mare.

„A fost un an greu, dar am reusit sa-l promovez. Nu termin anul acesta cu o medie foarte mare, dar promit ca de anul viitor voi avea medii mai mari. Va fi mult mai bine, pentru ca acum stiu ce vrea fiecare profesor de la mine”, a aratat, la randul sau, un elev care a terminat clasa a IX-a.

Aproape 69.000 de prescolari si elevi maramureseni au intrat, incepand de astazi, in vacanta de vara. Ei vor reveni in banci mai devreme decat anul trecut, pentru ca, in toamna, scoala va incepe cu doua zile mai devreme.

„Vacanta va dura pana pe 10 septembrie, pentru ca a fost aprobata structura anului scolar 2012 – 2013 si, potrivit acesteia, pe data de 10 septembrie elevii vor reveni la scoala”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Pavel Filip.

Liceenii din clasele a XII-a si a XIII-a au intrat in vacanta in data de 1 iunie, pentru a putea sa isi sustina examenul de bacalaureat, inceput acum zece zile. Elevii de-a VIII-a au incheiat si ei cursurile cu o saptamana mai devreme, urmand ca de luni, 25 iunie, sa intre in evaluarea nationala.
Sursa: Gabriela Kuhajda