Externe

ADERARE SCHENGEN – Belgia reitereaza sustinerea pentru aderarea Romaniei la Schengen

Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucuresti, Philippe Beke, a reiterat, azi, 21 iunie, in cadrul unei intrevederi cu ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, sustinerea de catre tara sa a obiectivului de aderare a Romaniei la Schengen, informeaza MAE. 

Cei doi au evidentiat nivelul foarte bun al relatiilor bilaterale si al cooperarii descentralizate intre regiuni sau comunitati locale dintre cele doua tari. De asemenea, au fost evocate perspectivele si modalitatile concrete de intarire a cooperarii la nivel economic si au fost evaluate posibilitatile dezvoltarii conlucrarii in domeniul agriculturii, ecoturismului, managementului deseurilor.

In ceea ce priveste potentialul ridicat de dezvoltare a cooperarii economice, seful diplomatiei romane a subliniat ca, in anul 2011, volumul schimburilor bilaterale a depasit doua miliarde de euro, in crestere cu 18% fata de 2010.

De asemenea, in cadrul intrevederii, a fost analizata maniera in care va fi marcata, in anul 2013, aniversarea a 175 de ani de relatii diplomatice, ambasadorul belgian comunicand intentia organizarii, in comun, a unei serii de manifestari cu larga vizibilitate publica.

Temele abordate au vizat, totodata, domeniile prioritare pe agenda europeana, precum aderarea Romaniei la spatiul Schengen, criza economico-financiara cu accent pe situatia din zona euro, perspectiva financiara a Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020.

Ministrul Afacerilor Externe a exprimat satisfactia pentru sprijinul pe care Belgia il acorda Romaniei pe dosare importante la nivel european.
Sursa: Agerpres