Stiri externe

ACUZE – Un partid nationalist german o invinovateste pe Angela Merkel de “trafic de persoane”

Foto Angela Merkel - cancelarul Germaniei - FEMEI SEF - Topul celor mai puternice femei din lume in anul 2009Un partid politic de extrema-dreapta din Germania intentioneaza sa depuna o plangere penala impotriva cancelarului Angela Merkel, acuzand-o de “trafic de persoane”, pentru ca a permis unor mii de imigranti sa intre pe teritoriul german, dupa ce au fost opriti la frontiera Ungariei cu Austria.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) care condamna imigrarea a anuntat, vineri, ca va depune o plangere penala la Parchetul din Berlin, in speranta de a deschide proceduri penale preliminare impotriva cancelarului german, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters. “Angela Merkel a actionat ca un traficant de persoane”, a subliniat Alexander Gauland, liderul partidului german de extrema-dreapta.

Ca raspuns la miscarea initiata de AfD, purtatorul de cuvant al lui Merkel, Steffen Seibert, a declarat ca Germania este guvernata de o legislatie si ca cetatenii ei sunt liberi sa depuna plangeri legale.

Luna trecuta, Merkel a afirmat ca solicitantii de azil sunt bine-veniti in Germania, in tentativa de a preveni o criza umanitara, dupa ce Ungaria, aflata la frontiera estica a zonei Schengen, a incercat sa opreasca imigrantii, cei mai multi provenind din Orientul Mijlociu si Asia, sa mai patrunda pe teritoriul ungar din Serbia. Din data de 15 septembrie, Ungaria si-a inchis frontierele pentru imigrantii extracomunitari, traversarea ilegala a granitei devenind o infractiune ce se pedepseste cu inchisoarea si cu expulzarea de pe teritoriul tarii.

Potrivit Ministerului german de Interne, 577.307 extracomunitari au cerut azil in Germania in perioada ianuarie – septembrie 2015, o treime dintre acestia fiind cetateni sirieni. Potrivit estimarilor, intre 800.000 si 1,3 milioane de extracomunitari ar putea ajunge in Germania anul acesta. In anul 2014, in Germania au fost depuse circa 200.000 de cereri de azil.

Sursa: Mediafax