Comunitate

ACUZATII – Verificari in Baia Mare, pentru mita electorala

ACTUALIZARE: Politistii baimareni au demarat o serie de cercetari in Baia Mare, cu privire la o serie de sesizari legate de acordarea de mita electorala. Potrivit autoritatilor s-au facut mai multe audieri in municipiu, insa acuzatiile venite prin serviciul 112 nu s-au dovedit intemeiate.

Pangerile au venit in cursul acestei nopti si semnalau ca in randul comunitatii de romi din Baia Mare s-ar fi inregistrat o tentativa de cumparare a voturilor.

““In cursul noptii de 09/10 iunie, ora 01.30, Politia Baia Mare a fost sesizati cu privire la faptul ca o persoana ofera sume de bani la domiciliul unor alegatori, de pe raza municipiului Baia Mare, in vederea influentarii acestora sa voteze cu un anumit candidat la alegerile locale. Un echipaj de politie s-a deplasat cu operativitate la fata locului, dar, in urma verificairilor efectuate si a audierii persoanelor in cauza, cele sesizate nu s-au confirmat”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, Gabriela Liahovici.

Potrivit autoritatilor, pana la aceasta ora, nu s-au inregistrat incidente deosebite, la nivelul judetului Maramures, legate de desfasurarea procesului electoral.

Sursa: L.C.