Actualitate

ACUZATII – Statul de drept este pus sub semnul intrebarii prin atitudinea premierului, reclama Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, 28 iunie, ca statul de drept este pus sub semnul intrebarii prin atitudinea de miercuri a premierului si prin pozitiile si presiunile USL, inclusiv ale ministrului Titus Corlatean, la adresa justitiei. “Suntem intr-o situatie in care statul de drept e pus sub semnul intrebarii prin atitudinea anutata ieri de Ponta si prin presiunile facute pe justitie”, a afirmat seful statului. El a mai spus ca, din punctul sau de vedere, decizia de miercuri a Curtii Constitutionale nu necesita publicarea in Monitorul Oficial.

“Pentru mine, decizia de ieri a Curtii Constitutionale nu necesita publicarea in Monitorul Oficial pentru ca ceea ce preciza este si in Constitutie. Practic au facut citire a articolelor 80 si 140 din Constitutie. Nu aveam nevoie de publicare, ci sa nu fiu impiedicat sa merg la Bruxelles”, a spus seful statului.

Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineata spre Bruxelles, insotit de ministrul de Externe si de cel al Afacerilor Europene.

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, prim-ministrului.

Dupa decizia de miercuri a Curtii Constitutionale, premierul Victor Ponta a declarat ca va merge, “evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca a discutat, miercuri seara si joi dimineata cu presedintele Traian Basescu despre participarea la CE si ca “ramasese” sa aiba o intalnire cu seful statului chiar la Bruxelles, adaugand ca va incerca pe cale institutionala sa rezolve conflictul.

Sursa: Mediafax