Externe

ACTUALIZARE – TERORISM – Un autocar cu turisti israelieni a explodat pe aeroportul din statiunea Burgas (VIDEO)

 Foto: expolozie Burgas - atac terorist Bulgaria
 Foto: explozie Burgas - atac terorist Bulgaria (c) rt.com

Vezi VIDEO
Sase oameni si-au pierdut viata, iar alti peste 30 au fost raniti intr-o explozie produsa intr-un autocar turistic pe aeroportul din Burgas (sud-estul Bulgariei) care a avut loc azi, 18 iulie, dupa cum a precizat Ministerul bulgar al Afacerilor Externe la cateva ore de la atentatul terorist. Cinci persoane au decedat pe loc, cea de-a sasea a decedat la spital, iar alte 32 sunt internate in spital, dintre care trei in stare foarte grava. Turistii au sosit in Bulgaria cu zborul nr. 392 al companiei Air Via care a aterizat la ora 16.43. Potrivit unor date preliminare, cu acest avion au calatorit 154 de persoane, dintre care 146 adulti si 8 copii.

“Exprimam condoleantele cele mai profunde familiilor victimelor”, a declarat ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Nikolai Mladenov, precizand ca explozia a fost provocata de o bomba amplasata in autocar.

”Bulgaria va face totul posibil pentru a afla cauzele acestui incident teribil”, a mai spus Mladenov, care a informat omologul sau israelian despre tragedie.

Aeroportul din Burgas este inchis temporar. La fata locului se afla presedintele bulgar Rosen Plevneliev si ministrul de interne Tvetan Tvetanov.

Potrivit presei bulgare, autocarul a explodat, iar alte doua au luat foc in acelasi incident. Autoritatile de la Sofia au anuntat imediat ca explozia este rezultatul unui act terorist. De la aeroport, turistii israelieni ar fi trebuit sa se indrepte spre hoteluri din statiunea Sunny Beach, pe litoralul bulgar al Marii Negre.
Sursa: Mediafax