Sport

ACTUALIZARE – RUGBY – SUPERLIGA – Un sud-african la campioana Romaniei

Foto: Van Heerden Johannes PetrusVan Heerden Johannes Petrus (25 de ani) este noua achizitie a echipei CSM Stiinta Baia Mare. Johannes provine din Africa de Sud si este al treilea “stranier” al campioanei Romaniei. Primul a sosit in Baia Mare Sean Morrell, care este nascut in Fiji, dar rezident in Noua Zeelanda. A sosit in octombrie 2011 si a intarit linia a treia. In martie 2012 a venit Michael Wiringi, cel care evolueaza pe postul de mijlocas la deschidere si este originar din Noua Zeelanda. “Un jucator pe care noi l-am urmarit”, a marturisit presedintele CSM Stiinta Baia Mare, Calin Matei. “Am ales aceasta echipa pentru ca este cea mai buna din Romania”, a admis noul jucator al campioanei Romaniei.

Van Heerden Johannes Petrus a evoluat la clubul Griffons din Africa de Sud si va activa in linia a doua la echipa campioana. Johannes are 1,96 metri si 118 kilograme.

“Un jucator pe care noi l-am urmarit, aveam nevoie mare de el in linia a doua si, spre bucuria noastra, am reusit sa-l aducem. Sta bine la capitolul pregatire, pentru ca l-am luat din plin campionat in Africa de Sud. Un jucator foarte bun, spunem noi”, a spus Calin Matei, presedintele CSM Stiinta Baia Mare.

“Am ales aceasta echipa pentru ca este cea mai buna din Romania. Am dorit sa vin aici pentru a acumula un plus de experienta si pentru a invata ceva nou. Am cautat pe internet cateva date despre rugby-ul romanesc, asa am aflat ca baimarenii sunt campioni de trei ani de zile si asa am decis ca trebuie sa vin aici”, a spus Van Heerden.

Van Heerden Johannes Petrus nu este singura achizitie a baimarenilor facuta in aceasta pauza competitionala, restul jucatorilor care au semnat contracte cu echipa campioana fiind sportivi care au terminat anul trecut junioratul si care provin fie de la campioana Romaniei (Metrorex Bucuresti), fie de la vicecampioana (CSS 2 Siromex Baia Mare) la categoria Under 19.

“Politica clubului nostru de sase ani, de cand am inceput reconstructia echipei, a fost sa aducem ce-i mai bun in Romania la categoria de varsta 19-20 ani. Am adus, am crescut si roadele au aparut: echipa s-a omogenizat si am reusit sa luam trei titluri la rand si alte trofee, nationale si internationale. Aceste rezultate se datoreaza faptului ca am stiut sa-i tinem pe jucatori, am stiut cu antrenorii impreuna sa construim o echipa si sa generam o stare de spirit in Baia Mare in jurul acesteia, am stiut sa facem o familie din rugby-ul baimarean. Politica noastra continua pe aceeasi linie“, a declarat presedintele CSM Stiinta Baia Mare, subliniind ca toti juniorii care au ajuns la echipa au fost solicitati in mod expres de catre antrenori.

Jucatorii din campionatul intern adusi la CSM Stiinta Baia Mare
– Claudiu Oancea
(originar din Bucuresti), taloner de la Metrorex Bucuresti, noua selectii in lotul Romaniei;
– Constantin Pristavita (originar din Pascani), pilier de la CSS 2 Siromex Baia Mare, opt selectii in lotul Romaniei;
– Marius Pocris (originar din Tecuci), pilier de la CSS 2 Siromex Baia Mare, opt selectii in lotul Romaniei;
– Florian Rosu (originar din Pascani), jucator de linia a doua de la CSS 2 Siromex Baia Mare, trei selectii in lotul Romaniei;
– Petru Toma (originar din Pascani), jucator de linia a treia de la CSS 2 Siromex Baia Mare, sase selectii in lotul Romaniei;
– George Oprea (originar din Bucuresti), uvertura de la Metrorex Bucuresti, cinci selectii in lotul Romaniei.

Toti au semnat contracte pe cinci ani cu campioana Romaniei.

Trei jucatori de la juniorii CSM-ului au fost dati sa-si termine junioratul la CSS 2 Siromex Baia Mare. Este vorba despre Daniel Cubas, Samuel Roman si Alexandru Zupcsek. 

CITESTE SI:
RUGBY – SUPERLIGA – Calin Matei: “Incepand de maine si pana la mijlocul lunii decembrie ne asteapta doar saptamani de foc”
Sursa: Ramona-Ioana Pop