112

ACTUALIZARE – INTOXICATI – O femeie si sapte copii au ajuns la Urgente dupa ce au mancat ciuperci

O mama si cei cinci copii ai ei au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean dupa ce au consumat ciuperci. Incidentul s-a petrecut in Finteusu Mic, victimele fiind duse in Baia Mare cu ajutorul mai multor ambulante. Din declaratiile bunicii, cel mai mic copil are 9 luni, iar cel mai mare are 11 ani, iar mama copiilor are 30 de ani. Medicii de la Judetean au acum grija ca micutii sa isi revina. Fetita de 11 ani a fost adusa ultima la Unitatea de Primiri Urgente, fiind constienta.

Bunica spune ca si ea a primit ciuperci preparate de mama copiilor, dar ca nu a apucat sa manance din ele. Ea nu stie nici daca ciupercile au fost fierte inainte de a fi consumate.

Actualizare

Astazi, 10 octombrie, la UPU Baia Mare a mai fost adus un frate al celorlalti cinci copii, si el prezentand simptomele unei intoxicatii cu ciuperci, precum si o verisoara de-a acestora. Femeia era inca internata pe sectia Interne a Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, iar cei sapte copii (6 frati si verisoara) erau internati pe sectia Pediatrie, toti fiind in afara oricarui pericol. Vor ramane internati cel mai probabil pana luni dimineata.

Sursa: Vasile Dale