Actualitate

ACTUALIZARE – INTERVENTIE – Tanara coborata in stare critica de la o stana din Borsa (VIDEO)

FOTO arhiva: Interventie in Muntii Rodnei (c) eMM.roVezi VIDEO
O interventie dificila au avut medicii si jandarmii din Borsa, care azi noapte, 5/6 iulie, au fost alertati de o persoana care le-a cerut ajutor in numele unei tinere care a suferit un avort spontan, pierzand sarcina la sase luni. Cei din jur au anuntat ca fatul a fost nascut mort, iar mamica are pierderi mari de sange ce i-ar putea fi fatale. Ei au mai aratat ca femeia locuieste la o stana, astfel incat echipele de salvare au fost nevoite sa mearga pe jos la interventie.

In ajutorul tinerei de 22 de ani a mers o echipa de la ambulanta, dar si jandarmi montani. Potrivit managerului Spitalului Orasenesc Borsa, George Stefanescu, femeia a ajuns in unitatea medicala in jurul orei 10.00.

“In acest moment pacienta se afla in sectia de Obstetrica – Ginecologie, unde este evaluata de un medic de specialitate. In urma consultului s-a constatat ca pacienta a a avut un avort spontan. A fost chiuretata iar pentru ca la stana a stat in mizerie, s-a dispus internarea acesteia pentru ca oricand poate face un abces“, a declarat pentru eMaramures managerul unitatii medicale.

George Stefanescu a explicat ca tanara va fi tinuta sub osbservatie mai multe zile, pana cand riscul aparitiei unor complicatii ramane redus. Se pare ca tanara de 22 de ani provine din Tulcea, dar se afla in Maramures de mai multe luni.

ACTUALIZARE: Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Codruta Tomoiaga, a aratat ca situatia le-a fost semnalata colegilor ei in jurul orei 03.00.

Ea a aratat ca apelul a fost primit prin 112 dew la o stana din Muntii Maramuresului, aflata in zona Cearcanului. ”O echipa formata din trei jandarmi din cadrul Postului Montan Borsa a inceput deplasarea spre locul precizat insotiti fiind de catre personalul medical . Deplasarea s-a efectuat pedestru intrucat nu exitau cai de acces auto catre stana. In jurul orei 07.00, tinerei, Daniela C. de 22 de ani din Tulcea, i s-a acordat primul ajutor medical, fiind transportata cu targa catre ambulanta de jandarmii montani”, a spus oficailul IJJ Maramures.

Foto arhiva: Interventie in Muntii Rodnei
Sursa: Anca Popescu