Actualitate

ACTUALIZARE – INTERVENTIE – Baimarean scos dintr-o fantana din Firiza (VIDEO)

 Foto: interventie ISU Maramures - Firiza, fantana
 Foto: interventie ISU Maramures - Firiza, fantana

Vezi VIDEO
Un barbat care s-a certat, in dimineata zilei de azi, 17 iulie, cu fiica lui a pus pe jar autoritatile din Baia Mare. Pompierilor li s-a transmis sa vina urgent la o gospodarie din cartierul Firiza pentru o tentativa de suicid. Lor li s-a transmis ca un batran s-a aruncat intr-o fantana. Incidentul a fost inregistrat in curtea unei case de pe strada Forestierului. Din fericire, baimareanul nu a suferit leziuni si a putut fi scos cu usurinta la suprafata de catre pompieri si vecini.

”Dimineata, pe la ora 7.00 s-a trezit si a zis ca el vine si se omoara ca l-am dat la politie. Eu nu am facut asta, totul a fost in inchipuirea lui pentru ca e bolnav. Atunci a iesit afara, s-a enervate pe mine, m-a prins de mana, m-a zgariat si a vrut sa ma arunce pe mine in fantana. Noroc cu vecinii ca au strigat sa ma lase, sa nu ma omoare. Eu eram singura, cu copilul mic. Eu nu am avut cu el niciun conflict doar ca el e bolnav, a fost si la Sighet doua saptamani. Cand au venit pompierii era prins de pietrele de pe marginea fantanii, se tinea de bordura. Cand au venit pompierii doar l-au prins de mana si l-au scos. Fantana are sapte metri”, a declarat fiica barbatului. 

Barbatul de 81 de ani a recurs la acest gest din disperare, fiind convins ca fiica sa vrea sa scape de el. Intr-un suflet au iesit din case vecinii femeii, alertati de strigatele acesteia.

”Eu dormeam, dar la galagia facuta pe strada m-am trezit si am realizat ca s-a intamplat ceva cu tatal ei. Eu am crezut ca e chiar in fantana. Vrand sa ma duc in curte am vazut ca batranul era prins de buza fantanii si am zis ca mai bine il las asa ca daca ne bagam noi poate se arunca… Am zis ca e mai bine ii lasam pe pompieri. El are probleme psihice de cativa ani. Eu cred ca a baut ceva palinca azi si in momentul in care bei alcool si ei si medicamente din astea se schimba tot sistemul”, a spus Gheorghe Costea, unul dintre vecinii familiei.

Un altul a declarat ca a asistat la scandal, fiind in curte. El a povestit ca ”tatal o tragea de mana pe fata sa dea sa o arunce in fantana”. ”Fata striga sa sarim ca o omoara. Atunci m-am dus intr-un suflet si am strigat la el sa nu o arunce. Cand el o tragea pe fata sa o arunce, cand m-a auzit pe mine s-a razgandit si a decis sa se arunce el. Am vazut numai ca s-o aruncat. Da, incredibil… Cand m-am dus cu vecinii sa vedem, batranul statea pe pietre, cu picioarele departate si era cu capul afara. Mai, daca tot te arunci in fantana, apoi te arunci, nu faci din astea, mori si gata, ca are sapte metri. Pana la urma a fost mai mult circ decat spaima”, a precizat Liviu Pop.

Batranul a fost scos teafar din fantana si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare penru investigatii medicale.
Sursa: Anca Popescu