Actualitate

ACTUALIZARE – INSPECTIE – Regele Cioaba isi viziteaza supusii de pe Craica si de la Cuprom (VIDEO)

FOTO: Regele Cioaba, la primarul Chereches (c) eMM.roVezi VIDEO
Regele Cioaba a venit astazi, 25 iunie, in Baia Mare ca sa discute cu membrii comunitatilor rome de pe Craica si de la Cuprom, dar si cu autoritatile locale. El a vorbit cu oamenii, incercand sa afle daca sunt discriminati. Fata de zilele trecute, regele Cioaba si-a inmuiat discursul, precizand ca nu a venit cu ganduri razboinice in municipiul resedinta al Maramuresului. Acesta a precizat ca in zilele urmatoare va trimite o adresa Guvernului, cerand anularea scrisorii precedente in care a reclamat ca romii sunt in pericol in Baia Mare.

“Cred ca s-a umflat putin situatia de la Baia Mare, de aceea astazi voi avea o intalnire cu primarul si apoi cu cativa lideri ai comunitatii rome, plus ca ma voi duce personal sa vad cum traiesc acesti oameni atat pe Craica, cat si la Cuprom si apoi voi putea avea o pozitie oficiala despre ceea ce se intampla aici”, a declarat pentru eMaramures Florin Cioaba, inainte sa isi intalneasca supusii.

In cursul dupa-amiezii s-a dus cu tot alaiul la Cuprom, unde au fost cazati o parte din romii de pe Craica. Regele Cioaba a declarat ca este multumit de conditile in care traiesc oamenii si a anuntat ca are in plan sa isi retraga solicitarile de sanctionare a autoritatilor baimarene. “Eu vad ca primarul a facut lucruri foarte bune. Schimbarea este benefica romilor. Chiar ei spun clar ca se simt mai bine aici, pentru ca este o noua viata in aceste locuinte- care sigur, se putea si mai bine”, a spus el.

In opinia lui, “deocamdata este bine fata de ceea ce am vazut in fotografiile anterioare, unde au stat pe Craica”. Prin urmare, liderul rom s-a aratat dispus sa sprijine initiativa autoritatilor. “Am decis sa sprijin primarul ca sa sprijin comunitatea de romi, dar trebuie si romii sa fie alaturi de primar. Eu nu am avut si nici nu am incercat un razboi cu domnul primar. Eu am venit sa vad daca ceea ce s-a spus e adevarat. Am vazut ca oamenii sunt multumit”, a declarat Florin Cioaba.

FOTO: Regele Cioaba, la primarul Chereches (c) eMM.ro
Sursa: Anca Popescu