Actualitate

ACTUALIZARE – INCENDIU – Un magazin din Baia Mare a luat foc pe bulevardul Republicii (VIDEO si GALERIE FOTO)

Foto: incendiu magazin bulevardul Republicii Baia Mare (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Vezi
GALERIE FOTO – Cititorii in actiune
Vezi
GALERIE FOTO

Un magazin cu imbracaminte second-hand din Baia Mare, in care se aflau cativa clienti, a luat foc in cursul dupa-amiezii de azi, 15 iunie, in jurul orei 17.00. Incendiul izbucnit intr-un spatiu comercial aflat la parterul unui bloc de pe bulevardul Republicii, la circa 200 de metri de intersectia cu Traian, s-a extins cu repeziciune, din cauza obiectelor usor inflamabile depozitate inauntru. Proprietara, clientii, dar si locatarii apartamentelor de la etajele superioare au iesit in strada speriati, temandu-se ca flacarile ar putea sa scape de sub control.

Un cititor al ziarului electronic eMaramures.ro, Cristian Mircea Oprita, a fost martor al evenimentului si a trimis pe adresa redactiei mai multe fotografii, unele surprinse chiar inainte sa ajunga pompierii la locul incendiului.

Ii asteptam si pe alti cititori ai eMaramures.ro sa intre in actiune si sa ne semnaleze evenimentele care se petrec sub ochii lor. Puteti trimite text, foto, video pe adresa redactiei: [email protected] . De asemenea, aveti posibilitatea sa anuntati un eveniment la care sunteti martor si la numarul de telefon 0753.151.650.

La fata locului au intervenit echipaje ale Detasamentului Baia Mare, iar pompierii au avut nevoie de masti de gaze ca sa poata patrunde in incinta, fumul fiind extrem de gros. De asemenea, in zona a fost trimis si un echipaj al SMURD Maramures, insa, din fericire, niciuna dintre persoanele aflate in magazin in momentul izbucnirii incendiului nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Proprietara magazinului a fost extrem de speriata si nu a putut preciza cum s-a intamplat ca intr-o fractiune de secunda sa fie inconjurata de flacari. In afara hainelor, in spatiu se mai aflau si diferite recipiente din plastic, care au alimentat focul.

“A iesit fum. Bine ca nu a luat cineva foc. Doamne fereste de mai rau. Era un second de haine aici si era si lume inauntru cand a luat foc. A iesit lumea si atunci am vazut fumul asta mare”, a declarat un martor al incendiului.

Pompierii au reusit sa localizeze incendiul fara problme, iar la scurta vreme l-au lichidat. “La sosirea noastra am constatat ca incendiul se manifesta cu violenta in camera din spate a magazinului, arzand articole de imbracaminte, tavanul si peretii din lambriuri din lemn. Am actionat la localizarea si lichidarea incendiului”, a spus Dan Lazar, seful Garzii de Interventie Baia Mare.

Din primele verificari, se pare ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.
Sursa: Andrei Gherghel