112

ACTUALIZARE INCENDIU – Masina in flacari, langa Politia Municipiului Baia Mare. Flacarile s-au propagat si la o casa aflata in apropiere (VIDEO)

Vezi VIDEO
In urma cu putin timp, o masina a luat foc pe strada Steampului din Baia Mare, langa sediul Politiei Municipale.

Nu se cunosc deocamdata cauzele incendiului. La fata locului s-a deplasat un echipaj de pompieri care incearca sa stinga focul.

Actualizare: Conform informatiilor primite de la ISU Maramures, la ora 10:20, pompierii baimareni au fost anuntati ca pe strada Steampului din municipiu un autoturism arde ca o torta. La locul interventiei s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului ”Capitan Marchis Adrian” Baia Mare cu doua autospeciale. 

In urma incendiului, autoturismul a fost distrus in proportie de 90%. Din cauza faptului ca autoturismul se afla in vecinatatea unei case, focul s-a extins si la aceasta distrugand circa 40 % din acoperis si mansarda.  

Actualizare 2: Conform spuselor martorilor,dupa ce  s-a auzit o bubuitura puternica, toata strada s-a umpult de un fum gros, inecacios. Soferul abia a reusit sa coboare din masina care a fost apoi cuprinsa rapid de flacari mari.

„A luat foc o masina si casa, atat doar am putut auzi, ca eram acasa si un vecin m-a anuntat. Am auzit pompierii si am venit sa vad ce se intampla. Am mai vazut masina prin zona dar nu stiu a cui este”, a spus unul dintre vecini, martor la incident.

Fumul foarte gros a putut fi observat in intreg orasul, atata de mare a fost coloana de fum. Din pacate, de la masina parcata in imediata apropiere a unei case s-a aprins si fatada cladirii. Pompierii au fost nevoiti sa intervina cu doua autospeciale, iar la fata locului a fost chemat si un echipaj de prim ajutor.

„Detasamentul de pompieri Baia Mare a fost solicitat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe Strada Steampului din Baia Mare. Am deplasat la fata locului doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor medical. Ajunsi la fata locului, incediul se manifesta cu flacara deschisa la întreg habitaclul masinii, cu posibilitati de extindere la fatada cladirii învecinate. Dupa aproximativ 30 de minute de la intrarea in actiune a fortelor noastre am reusit sa lichidam incendiul. Cauza producerii acestui eveniment precum si pagubele materiale le vom stabili ulterior”, a precizat mr. Adrian Zah, ISU Maramures.

Cladirea care s-a aprins de la masina are afectate fatada, cateva geamuri si o mica suprafata din acoperis. Pompierii sunt cei care vor stabili valoarea pagubelor si cauza exacta care a dus la producerea incidentului.

Sursa: Emm