Actualitate

ACTUALIZARE – DESCINDERI – Perchezitii in Baia Mare si Sacalaseni pentru capturarea unor evazionisti (VIDEO)

 Foto razie mascati (c) eMaramures.ro
 Foto: Descinderi (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Un prejudiciu de peste 3 milioane de lei li se imputa mai multor administratori de firma, intrati in vizorul politistilor maramureseni pentru evaziune fiscala cu produse agroalimentare importate din Cipru si Malta. Patronii societatilor comerciale au fost impresurati de mascati, care au facut mai multe descinderi la sfarsitul saptamanii trecute in Baia Mare si Sacalaseni, atat acasa la acestia cat si la sediu administrativ. Actiunea a vizat anihilarea unui grup infractional care se ocupa de aducerea in tara a diverse marfuri prin intermediul unei societati fantoma. 

Descinderile au avut loc sambata, 16 iunie, cand politistii au efectuat simultan mai multe verificari, in baza informatiilor obtinute de ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Descinderile s-au facut in colaborare cu Serviciul de Informatii si Protectie Interna Maramures, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate au fost identificate si ridicate in vederea cercetarilor trei laptopuri, doua unitati de calculator, mai multe cartele telefonice si documente de evidenta contabila.

Oamenii legii nu au precizat cate persoane au retinut in urma actiunii, mentionand doar ca acestea “prin neinregistrarea in evidentele contabile a operatiunilor comerciale si implicit a veniturilor realizate au prejudiciat bugetului consolidat al statului cu suma de 3.253.016 lei, constand in impozit pe profit si TVA, aferent livrarilor efectuate in cursul anului 2012 catre o societate comerciala din Oradea, a cantitatii de 1.400 tone de carne congelata, in valoare de 8.214.390 lei, aprovizionata din Cipru si Malta”.

Anchetatorii au aratat ca marfa a fost distribuita in localitatile Piatra Neamt, Satu Mare, Ploiesti, Suceava, Bacau si Galati, prin intermediul altei societati comerciale interpusa in lantul comercial, cu sediul in Bucuresti.
Sursa: Andrei Gherghel