Comunitate

ACTUALIZARE – ALEGERI 2012 – Alegatorii din Cavnic nu s-au grabit sa ajunga la urne (VIDEO)

Vezi VIDEO
Procesul electoral a debutat fara incidente in Cavnic, acolo unde la cele trei sectii de votare aproximativ 200 de alegatori si-au exprimat dreptul de vot in primele doua ore de la deschiderea urnelor. Alegatorii au marturisit ca au venit la vot cu speranta ca orasul Cavnic va iesi din anonimatul in care a intrat in ultimii ani, ca se vor crea locuri de munca si ca drumurile nu vor mai arata ca dupa razboi. Cei mai multi alegatori au fost pana la ora 10.00 in sectia cu numarul 1 din centrul localitatii, la care sunt arondati 1.849. Aici au votat 95 de cavnicari. Pana la ora 8.00 la aceeasi sectie de votare doar 32 de alegatori.

La celelalte doua sectii – numarul 2 (cu 1.762 de alegatori arondati) si numarul 3 (830 de alegatori arondati) au votat in prima ora de la deschiderea urnelor 28, respectiv 15 cetateni. pana la ora 10.00, in cele doua sectii, numarul cavnicarilor prezenti la vot a crescut usor, 70 la sectia 2 si 25 la sectia 3.

“Am venit pentru ca vreau sa votez un primar care sa ne ajute. Multe ar trebui sa se faca in Cavnic: locuri de munca la copii, ceva pentru pensionari si speram sa fie intr-un ceas bun si sa dea Dumnezeu ca, indiferent cine o sa iasa sa grijeasca si de pensionari”, a spus Victor Pop, unul dintre votantii de la primele ore. 

La urne sunt asteptati sa ajunga astazi, 10 iunie, 4.441 de cavnicari, acesta fiind numarul total de alegatori inscrisi pe listele electorale permanente. “Pot sa va asigur ca la aceasta sectie procesul electoral a debuitat in bune conditii incepand cu ora 7:00, nu s-au semnalat incidente, iar la vor s-au prezentat pana la aceasta ora aproximativ 95 persoane”, a declarat Cristina Balog, presedintele sectiei de votare numarul 1 din Cavnic.

CITESTE SI:
LIVE TEXT – ALEGERI – IUNIE 2012 – Maramuresenii, chemati astazi la urne
Sursa: Andrei Gherghel