Actualitate

ACTUALIZARE – ACCIDENTE – Biciclist accidentat si ambulanta tamponata pe strada George Cosbuc din Baia Mare (VIDEO si GALERIE FOTO)

Foto: accident Billa Baia Mare - strada George Cosbuc (c) eMaramures.roVezi GALERIE FOTO
Vezi VIDEO
Vezi VIDEO – editat
Un accident de circulatie a avut loc azi, 13 iunie, pe strada George Cosbuc din Baia Mare, chiar in fata magazinului Billa din zona. Un barbat aflat pe bicicleta a fost ranit de o soferita care rula intr-un autoturism VW Bora, inmatriculat MM-22-PAM. La scurta vreme dupa incident, masina Serviciului Judetean de Ambulanta, ajunsa la locul accidentului pentru a prelua victima, a fost tamponata usor de un autoturism care iesea din parcarea de la Billa si al carei sofer a virat brusc, fara sa mai poata evita impactul. Echipajul medical a dus biciclistul la spital, iar mai apoi s-a indreptat spre Politia Baia Mare ca sa dea declaratii in legatura cu coliziunea in care a fost implicat in timpul misiunii.

Tanara de la volan care l-a lovit pe biciclist nu a dorit sa faca niciun fel de declaratie in legatura cu imprejurarile in care s-a produs evenimentul rutier, iar o prietena a acesteia, care incerca sa o linisteasca, a spus ca nimeni nu si-ar dori sa aiba parte de o asemenea intamplare. “Lasati-o! Ce tot intrebati?! Era o pasare! Lasati-o! N-ati vrea sa fiti in pielea ei”, a declarat una dintre prietenele soferitei.

Foto: accident Billa Baia Mare (c) eMaramures.ro

Se pare ca biciclistul s-a dezechilibrat si a cazut in fata masinii in timp ce incerca sa faca un viraj scurt in mijlocul soselei. Bicicleta a fost prinsa sub masina, politistii reusind cu greu sa o scoata de sub punte. “Se pare ca biciclistul, care circula pe aceeasi directie de deplasare cu autoturismul, nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers spre dreapta, ocazie cu care a intrat in coliziune cu autoturismul respectiv. In urma accidentului a rezultat, se pare vatamarea corporala usoara a biciclistului”, agent sef Florin Frent din cadrul Biroului Politiei Rutiere Baia Mare.

Foto: accident Billa Baia Mare (c) eMaramures.ro

In timp ce se afla in ambulanta pentru ingrijiri medicale, biciclistul a fost testat de politisti in vederea stabilirii alcoolemiei, iar rezultatul a fost de 0,31 mg/l alcool pur in aer expirat. “Pacientul a fost urcat in ambulanta pentru a i se acorda primele ingrijiri medicale. A suferit leziuni minore, de tip escoriatii la nivelul membrului superior si inferior stang si a umarului stang”, a spus Zoltan Balko, director medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Maramures.

Foto: accident Billa Baia Mare (c) eMaramures.ro

In timp ce ii acordau ingrijiri medicale biciclistului, membrii echipajului medical au fost, de asemenea, implicati intr-un accident, o masina intrand in autoutilitara lor, provocand avarii minore. “In perioada imediat urmatoare, o masina care tocmai iesea din parcare de la Billa a luat un viraj mai brusc si a lovit partea stanga spate a ambulantei, rezultand spargerea stopului. In final, pacientul a fost transportat la unitatea de urgenta a Spitalului Judetean “, a mai declarat Zoltan Balko.
Sursa: Anca Popescu