Actualitate

ACTUALIZARE – ACCIDENT – Un TIR incarcat cu fier vechi s-a rasturnat in Pasul Gutai, pe DN 18 (VIDEO)

 Foto: camion rasturnat - Pasul Gutai (c) eMaramures.ro
 Foto: camion rasturnat - Pasul Gutai (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Un camion cu remorca s-a rasturnat in seara zilei de azi, 22 iunie, in jurul orei 18.40, pe DN 18, in Pasul Gutai, intr-o curba periculoasa. Soferul autovehiculului a scapat nevatamat, reusind sa iasa de unul singur din cabina. La scurt timp, in zona au fost trimise echipaje de interventie care sa ajute la repunerea pe roti a TIR-ului. Traficul rutier pe DN 18 s-a blocat in urma acestui eveniment. Directorul sectiei Maramures de la Drumuri Nationale, Catalin Muresan, a declarat ca a cerut sprijinul politiei pentru devierea traficului rutier pe ruta Baia Sprie – Cavnic – Ocna Sugatag. “Nu am primit prea multe detalii. Mi s-a spus doar ca e vorba de un autotren si ca traficul este blocat”, a spus acesta, imediat dupa accident.

Potrivit informatiilor de la fata locului, TIR-ul, care apartine de Remat Invest, s-a rasturnat la circa 5 kilometri dupa Hanul Pintea, intr-o curba la dreapta. De camionul cu remorca mai era atasata una, ambele fiind incarcate cu fier vechi. Soferul venea de la Sighetu Marmatiei spre Baia Mare.

Foto: camion rasturnat - Pasul Gutai (c) eMaramures.ro

In timpul mersului, conducatorul auto a pierdut controlul volanului, a intrat in derapaj si din cauza tangajului s-a rasturnat. Pe drum si in santul de la marginea drumului s-au imprastiat pe cativa metri bucatile de fier vechi care urmau sa fie predate la un centru de colectare, iar in zona au fost trimise echipaje care sa ajute de indepartrea lor si reluarea traficului. Un coleg al soferului a declarat ca nu circulau cu mai mult de 40 de kilometri de ora. El a mai spus ca o defectiune tehnica ar putea fi cauza accidentului, dar nu a dorit sa intre in mai multe amanunte.

Foto: camion rasturnat - Pasul Gutai (c) eMaramures.ro

Mai bine de o ora si jumatate pe DN 18, prin Pasul Gutai, nu s-a putut circula pe niciun sens, masinile fiind intoarse din drum si directioante pe ruta alternativa de catre agentii de circulatie. In jurul orei 20.15, s-a eliberat un sens de mers dupa ce doua TAF-uri au tras remorca ramasa pe roti pe un drum forestier laturalnic. Camionul nu a putut fi clintit insa si s-a cerut interventia unei automacarale.

Doar dupa ora 22.00, s-a reusit reluarea traficului rutier pe DN 18. Automacaralele au reusit sa ridice camionul si sa il repuna pe roti, dar numai dupa indelungi manevre. 

Foto: camion rasturnat - Pasul Gutai (c) eMaramures.ro

Sursa: Anca Popescu, Andrei Trif