112

ACTUALIZARE ACCIDENT – Un copil a murit si alte patru persoane sunt ranite dupa ciocnirea a doua masini la intrare in Gherla

Un grav accident de circulatie s-a produs in urma cu putin timp pe drumul national 1 C, la intrare in Gherla. Doua masini s-au ciocnit si patru persoane au fost grav ranite. O masina din Maramures a ajuns intr-un podet, iar o alta intr-un lan de porumb.

In urma impactului un copil in varsta de 10 ani din masina inmatriculata in Maramures a fost aruncat din vehicul in lanul de porumb. Echipajele medicale il resusciteaza in acest moment. 

Din acelasi autoturism , doi copii in varsta de doi si cinci ani si mama acestora au fost dusi la spital. 

Actualizare:
Din pacate, in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata copilului nu au reusit. Copilul de 10 ani, o fetita, a fost declarat decedat.

Ceilalti doi copii au ajuns la spital si starea lor de sanatate este buna. La fel si pentru mama acestora.

Accidentul a avut loc dupa ce autoturismul inmatriculat in judetul Maramures a parasit sensul de mers prin stanga si s-a ciocnit de o autoutilitara, dupa care s-a izbit de un podet. Baiatul de 10 ani a fost aruncat prin luneta in lanul de porumb.

Actualizare 2:
Familia din Baia Mare se intorcea de la Craiova, dar la intrare in Gherla, soferul ar fi atipit la volan, a intrat pe contrasens si s-a izbit de o autoutilitara de transport marfa.

Numarul persoanelor ranite este patru. Tatal fetitei decedate a fost transportat de urgenta la Cluj-Napoca, iar mama acestuia si fratii mai mici, de doi si cinci ani, la spitalul din Gherla. Autoutilitara cu care a intrat in coliziune autoturismul din Maramures a ajuns intr-un alt lan de porumb de pe partea opusa a drumului, dar soferul a scapat teafar.

Actualizare 3:
Tatal era constient, orientat temporo-spatial, stabil hemo-dinamic si respirator, cu traumatism cranio-cerebral, cu pierderea starii de constienta in momentul impactului, cu traumatism toracic si escoriatii si plagi la nivelul hemitoracelui drept si membrelor superioare. Tatal a fost suturat, dupa investigatiile de tip CT si radiografii, neavand leziuni care sa necesite interventii chirurgicale sau supraveghere s-a hotarat sa fie lasat la domiciliu, dar avand in vedere decesul copilului la locul accidentului s-a hotarat sa se reuneasca familia in prezenta unui alt membru, o cumnata, la UPU Copii, acolo unde este mama cu ceilalti doi minori din accident si sa li se spuna in prezenta unui psiholog despre decesul fetitei” a declarat Adela Golea – medic sef UPU – SMURD. 

Familia se intorcea dintr-o vacanta de weekend. Au facut, se pare, mai multe vizite, la Castelul Corvinilor din Hunedoara si Orastie.

Cel mai probabil, maramureseanul care este de profesie medic, ar fi adormit la volan in momentul producerii accidentului.

Vom reveni cu  imagini video.

Sursa: Vasile Dale