Actualitate

ACTUALIZARE – ACCIDENT – Un camionagiu a iesit pe camp intr-o curba de pe drumul dintre Tulghies si Iadara (GALERIE VIDEO)

 Foto: accident Tulghies (c) eMaramures.ro
 Foto: accident Tulghies (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
Soferul unui camion care rula intre localitatile Tulghies si Iadara a fost implicat in dupa-amiaza zilei de azi, 22 iunie, intr-un accident de circulatie, care era sa ii fie fatal. Putin a lipsit ca autovehiculul pe care il conducea sa se rastoarne, dupa ce a fost scapat de sub control pe campul de la marginea drumului. Pana sa iasa in decor, camionul a rupt un pom de pe marginea soselei, care i-a mai incetinit din viteza si, astfel, a impiedicat o nenorocire. Soferul s-a ranit la cap, avand nevoie de ingrijiri medicale de urgenta.

Accidentul de circulatie s-a produs intr-o curba in care camionagiul a intrat cu prea mare viteza, fara sa se gandeasca la faptul ca un obstacol i-ar putea aparea in cale. Barbatul, care rula dintre Iadara spre Miresu Mare, a iesit in decor, incomodat  de o masina de interventie oprita la mica distanta de curba, pe sensul opus directiei sale. 

Muncitorii care au lasat dubita acolo lucrau la schimbarea unui stalp de telefonie din zona si spun ca au scapat cu mult noroc din accident, pentru ca autovehiculul de transport putea sa se indrepte la fel de bine spre ei in loc sa o ia pe camp. Oamenii au povestit ca, din cauza vitezei, camionagiul nu si-a mai putut redresa masina si a luat-o pe aratura sub privirile lor ingrozite. Potrivit martorilor, soferul a cazut apoi intre scaune si s-a dezmeticit cu greu dupa producerea accidentului. 

Foto: accident Tulghies (c) eMaramures.ro

„A venit tare si nu s-a incadrat in curba. Venea din sens opus o masina, erau si doi copii pe margine, a pus frana si s-a sucit furgonul si a trecut peste sant. Soferul era cazut intre scaune, l-am ridicat si am dat telefon la ambulanta. Era lovit la cap dar era constient”, a declarat unul dintre muncitori.

La fata locului au intervenit politistii, precum si un echipaj al Servicului Judetean de Ambualnta, care l-a preluat pe soferul ranit. Acesta s-a lovit puternic la cap, dar a fost constient cand l-au gasit muncitori.

Foto: accident Tughies (c) eMaramures.ro

„Soferul autoutilitarei, in timp ce incerca sa evite o alta masina stationata pe marginea partii carosabile a virat stanga, intrand pe imasul din partea stanga a sensului sau de deplasare. Ranitul a fost transportat de urgenta la UPU Baia Mare, pentru a i se acorda ingrijiri medicale”, a precizat Remus Buciuman, agent in cadrul Politiei Somcuta Mare.

Cu ajutorul unui alt vehicul de mare tonaj, autocamionul implicat in accident a fost repus pe sosea. In ciuda accidentului, masina a putut sa isi continue drumul, pentru ca nici o componenta importanta nu a fost afectata.

Sursa: Andrei Gherghel