Actualitate

ACTUALIZARE 6 – ULTIMA ORA – Doi angajati care lucrau in zona barajului de la Seini s-au ranit dupa o cadere de la 8 metri (GALERIE VIDEO si FOTO)

Foto: accident - preluare raniti SMURDVezi VIDEO – preluarea ranitilor
Vezi
VIDEO – locul accidentului
Vezi VIDEO editat
V
ezi
GALERIE FOTO
Un accident de munca a avut loc in urma cu putin timp la Seini, in zona barajului aflat in constructie, la fata locului fiind trimise mai multe echipaje medicale de prim ajutor. Din primele informatii de la fata locului a rezultat ca doi barbati, care efectuau lucrari de intretinere a retelelor electrice de pe strada Seinel, au fost raniti. Muncitorii, angajati ai Electrica Serv, se aflau la o inaltime de circa 8 metri, in nacela unei masini de interventie, cu brat. “Cilindrul care sustinea bratul s-a indoit la 90 de grade, iar muncitorii au cazut cu bratul jos. Una dintre persoane a suferit fractura la picior, iar o alta a acuzat dureri abdominale”, a declarat Mircea Onea, purtator de cuvant al ITM Maramures.

Colegii angajatilor Electrica Serv le-au sarit in ajutor, anuntand accidentul prin 112 si cerand interventia echipajelor SMURD. In momentul in care au ajuns la locul accidentului, medicii au gasit victimele constiente. Ambele persoane au suferit traumatisme multiple si au fost transportate de urgenta la Spitalul Judetean.

“La locul accidentului am gasit doua persoane. Una cu un traumatism cranio-facial minor cu edentatie superioara de incisivi, cu traumatism de cot, o contuzie si o fractura inchisa de membru inferior la nivelul gleznei. A doua victima prezenta doar o contuzie toraco-abdominala usoara. Am imobilizat si stabilizat pacientii si apoi i-am trimis la UPU. Pacientii erau constienti, starea lor fiind stabila”, a declarat Aurelian Bulzan, medic in cadrul SMURD Maramures.

Foto: accident Seini (c) eMaramures.ro

Martorii accidentului au fost extrem de afectati dupa accident si cu greu au putut sa relateze ce s-a intamplat. Ei au spus ca au auzit un pocnet, iar imediat au vazut cum se rupe bratul, prabusindu-se cu tot cu colegii lor. “Am vazut numai ca au venit baietii jos, au venit cu bratul jos. S-a indoit tija aia si a venit jos. Imediat i-am scos afara, pentru ca ne-am speriat”, a povestit unul dintre colegii celor doi muncitori ai Electrica, Adrian Pop.

Imediat dupa accident, in zona a venit si un reprezentant al Serviciului de Protectia Muncii din cadrul Electrica. “Pana acum, am constatat o defectiune la PRB-ul la cilindru. Nu stim inca, asteptam expertiza, o sa il ducem inauntru. La noi nu s-au mai intamplat astfel de cazuri, dar in tara au mai fost“, a spus seful de la Protectia Muncii Electrica, Gheorghe Contiu. Unul dintre reprezentantii firmei au declarat, sub protectia anonimatului, ca in urma cu o luna a fost facuta verificarea utilajului si nu s-au constatat probleme.

Foto: accident de munca Seini (c) eMaramures.ro

Angajatii lucrau la inlocuirea retelelor electrice, care erau invechite. Un seinean care i-a vazut la lucru pe cei doi chiar inainte sa se produca accidentul a spus ca nu s-a gandit nicio clipa la ce va urma. “Inainte de eveniment am trecut pe aici, inca le-am spus ca sunt seriosi si fac treaba buna. Am trecut pe aici cu scuterul si i-am vazut aici, dar nu erau sus. Dupa ce s-a intamplat, am venit. Erau loviti la gura, la coaste, cum au cazut cu cupa jos”, a relatat unul dintre localnicii din zona, Gheorghe Badarja.

Sotia unuia dintre raniti, care a venit intr-un suflet la spital, a declarat ca a discutat cu barbatul cu putina vreme inainte sa se produca accidentul. Pentru ca a uitat sa ii spuna ceva, a revenit cu un nou apel spre acesta chiar in clipa in care s-a rupt bratul. Ea a fost puternic afectata de cele intamplate, mai ales cand si-a vazut barbatul intins pe targa.

“Am sunat pur si simplu. Vorbim des, chiar si cand suntem la serviciu. Chiar in momentul acela s-a petrecut incidentul. N-am aflat pana acum absolut nimic, asteptam sa vedem ce spun medicii. L-am vazut si nu mai am cuvinte”, a declarat sotia unuia dintre barbatii raniti, care a adaugat ca a simtit ca se va intampla rau.

Foto: accident Seini (c) eMaramures.ro

La Spitalul Judetean de Urgenta, unde au fost aduse victimele, au asteptat mai multe rude ale angajatilor, toate speriate de ce s-a intamplat.

In zona au fost trimisi politisti de la Serviciul Criminalistic, precum si un reprezentant al ITM Maramures. O investigatie a fost demarata la locul accidentului, anchetatorii trebuind sa stabileasca modul in care a avut loc accidentul de munca.
Sursa: Anca Popescu, Camelia Tocaci, Gabriela Kuhajda