Actualitate

ACTUALIZARE 2 – ACCIDENT – Sase raniti dupa o coliziune auto pe drumul dintre Satulung si Somcuta Mare

Un accident rutier produs duminica, 15 iulie, cu o jumatate de ora inainte de miezul noptii, s-a soldat cu sase victime. Evenimentul rutier a avut loc pe drumul care face legatura intre localitatile Satulung si Somcuta Mare, iar potrivit informatiilor de la fata locului a rezultat ca in accident au fost implicate doua autoturisme si o caruta. Doua autospeciale ale SMURD Maramures, una a Serviciului Judetean de Ambulanta, precum si o masina de interventie a pompierilor de la Somcuta Mare au fost trimise in zona.

Personalul medical a preluat victimele si le-a adus la Spitalul Judetean Baia Mare. Din fericire, starea ranilor nu a fost una grava, iar leziunile suferite nu le-au pus viata in pericol.

Doua dintre victime au fost internate in sectia Neurochirurgie, prezentand traumatisme craniene usoare. “Sunt tinuti pentru observatii”, a spus directorul medical al Spitalului Judetean Baia Mare, Radu Dragos. Acesta a mai declarat ca o alta victima care impunea internarea a refuzat sa fie spitalizata. “Prezenta mai multe leziuni dar usoare”, a mai aratat medicul Radu Dragos. Celelalte victime aduse la spital au fost investigate medical, dar nu au necesitat internarea.

Polisti din cadrul Serviciului Rutier s-au deplasat, de asemenea, la fata locului pentru efectuarea de investigatii cu privire la imprejurarile in care s-a produs accidentul de circulatie.

ACTUALIZARE: Politia a precizat ca accidentul a avut loc din cauza unei carute nesemnalizate pe tip de noapte. Evenimentul s-a produs pe D.N.1 C, la km 133, intre localitatile Somcuta Mare si Satulung. Andrei P., de 25 ani, din Satulung, conducea o caruta, nesemnalizata si neinregistrata.

Pe o portiune de drum in aliniament, caruta nu a fost observata la timp si a fost lovita in partea din spate de un autoturism, condus in aceeasi directie de Dumitru T., de 37 ani, din Negresti-Oas, jud. Satu Mare.

In urma impactului, autoturismul a fost proiectat pe contrasens, unde s-a lovit de un alt autovehicul, condus din sens opus de catre Gheorghe C., de 24 ani, din Cluj-Napoca. Din evenimentul rutier a rezultat ranirea mai multor persoane, doua din autoturismul condus de satmarean (sotia si fiul de 3 ani) si trei pasageri din caruta.

Cu exceptia Florinei A., de 15 ani, din Finteusu Mare, pasagera in caruta, niciunul dintre cei raniti nu a ramas internat la spital. Conducatorilor de autoturisme si carutasului le-au fost recoltate probe biologice de sange. In cauza continua cercetarile pentru solutionarea acesteia.
Sursa: I.O.