Actualitate

ACTUALIZARE 2 – ACCIDENT DE MUNCA – Un barbat a fost strivit intr-un utilaj din incinta societatii Aramis Baia Mare (GALERIE VIDEO)

 Foto: accident de munca Aramis Baia Mare (c) eMaramures.ro
 Foto: accident de munca Aramis Baia Mare (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
Un accident de munca a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, 13/14 iulie, pe strada Sperantei din Baia Mare, in incinta societatii comerciale Aramis Invest. Un angajat al firmei, in varsta de 52 de ani, a fost ranit dupa ce a fost prins sub un elevator, iar un altul a intrat in stare de soc dupa ce si-a vazut amicul ranit. La locul interventiei au fost directionate echipaje ale SMURD Maramures si Serviciului Judetean de Ambulanta, care au preluat victimele pentru acordarea primului ajutor. In stare grava a fost preluat muncitorul care a fost prins sub utilaj, acesta fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Barbatul a fost preluat de medicii de la UPU in stare stabila, care l-au supus investigatiilor medicale. Sotia angajatului, anuntata despre eveniment, a venit intr-un suflet la spital, ingrijorata de soarta sotului.

Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta, Radu Dragos, a declarat ca barbatul a ajuns in unitate dupa un stop cardiorespirator suferit in urma accidentului, astfel incat este posibil sa fi suferit leziuni cerebrale. Medicii l-au mai diagnosticat cu fracturi costale si contuzie pulmonara. “Starea pacientului este stabila, dar grava. El se afla in sectia de Terpie Intensiva, fiind intubat”, a declarat medicul Radu Dragos.

Angajatii societatii baimarene, specializata in prelucrarea de mobilier, nu au dorit sa faca nicio declaratie referitor la imprejurarile in care s-a produs accidentul. Singurele informatii au fost acelea ca evenimentul s-a produs intr-una dintre halele firmei, in timpul programul de lucru al barbatului.

Potrivit procedurilor, o ancheta a fost demarata atat de reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures cat si ai Politiei Baia Mare, una interna avand obligatia sa o faca si responsabilii pentru protectia muncii din cadrul firmei.

Purtatorul de cuvant al ITM Maramures, Mircea Onea, a declarat ca evenimentul a avut loc “in timp ce angajatul Ioan Dumitru Pop facea revizia la o masina de taiat burete si cand un brat al utilajului l-a surprins si l-a strivit in zona pieptului, provocandu-i multiple leziuni toracice”. El a precizat ca investigatiile vor continua, iar in functie de evolutia starii de sanatate a barbatului se vor stabili si masurile ce trebuie luate.

Politistii baimareni au facut investigatii la fata locului imediat dupa eveniment. “In cursul noptii, politia a fost sesizata prin 112 cu privire la faptul ca in incinta unei societati comerciale de pe raza municipiului Baia Mare a avut loc un accident de munca. Un echipaj operativ s-a deplasat la fata locului care a constatat ca un barbat din Copalnic Manastur, mecanic de intretinere al societatii, in timp ce manevra un utilaj de debitare, a fost prins intre doua traverse si ranit grav. In prezent politia si ITM efectueaza cercetari pentru a se stabili daca si in ce mod au fost respectate normele de protectia muncii”, a declarat Gabriela Liahovici, purtator de cuvant al IPJ Maramures.
Sursa: Anca Popescu