Actualitate Administratie

Acțiune de informare și conștientizare a muncii nedeclarate

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a fost prezent astăzi, 4 iulie 2017, la Camera de Comerț și Industrie Maramureș, unde a avut loc o acțiune de informare și conștientizare a partenerilor sociali în privința transformării muncii nedeclarate în muncă declarată.

Gabriel Zetea a atras atenția asupra necesității oamenilor de a înțelege importanța muncii pe care o pot desfășura în mod legal, subliniind faptul că acest fenomen global – piața neagră – poate avea consecințe grave și greu de prevăzut.

În plus, Zetea a ținut să facă și câteva precizări legate de noul program de guvernare al PSD-ALDE. Acesta a precizat faptul că noul guvern va lua în calcul ideea adoptării unor măsuri care încurajează aducerea muncii la vedere, cu forme legale, precum reducerea impozitului pe salarii la 35% sau cel pe venit la 10%.

Aceasta este prima acțiune de combatere a muncii la negru, dar organizatorii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, își propun să facă și alte evenimente asemănătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *