ITC

ACTA – Acordul antipiraterie a fost ratificat in Mexic

Mexicul a ratificat oficial Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), respins de Parlamentul European, a anuntat Institutul mexican al proprietatii industriale (Impi), informeaza AFP. Potrivit unui comunicat difuzat miercuri seara, Impi a indicat ca ‘pentru a combate, intr-o maniera mai eficienta, problema contrafacerii si a piraterie in materie de marci, inventii, creatii intelectuale si artistice, Mexicul a semnat ACTA.

Acest acord, semnat de 22 din cele 27 de guverne ale UE, precum si de alte 10 tari, intre care SUA, Japonia si Canada, a fost respins totusi saptamana trecuta de Parlamentul European, care a apreciat ca acordul reprezinta o amenintare pentru libertatile individuale.

Potrivit Impi, ‘ACTA furnizeaza un cadru general de bune practici si de cooperare internationala care protejeaza lucrarile, creativitatea, exporturile si bunastarea mexicanilor si constituie un instrument echitabil si rezonabil /…/’. Institutul asigura ca Mexicul s-a confruntat cu o grava problema de contrafacere in diverse sectoare industriale ca textilele, cinematografia, medicamente, bauturi alcoolice, tutun si piese de automobile.
Sursa: Agerpres